Szabadság, önbizalom, természetesség

Hegkezelés, hegek eltüntetése

A hegek eltüntetése sajnos nem lehetséges, de megfelelő kezelésekkel jelentősen szépíteni, halványítani lehet őket. Felejtse el ezt a zavaró tényezőt, és élje ismét szabadon, önbizalommal telten mindennapjait.

A hegkezelés, hegszépítő beavatkozások során a kezelt terület halványabb, vékonyabb, puhább, szebb lesz. Egyszerű, nem műtéti kezelésnél szilikon tapasz, krém alkalmazható, vagy dióda lézeres kezelést végzünk. Komolyabb hegkezelés esetén Kenalog injekció kúrát, injekciós saját zsír feltöltés, vagy hegkorrekciós műtétet végzünk, akár Botox és Dermoplan kezeléssel együtt.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Hegkezelés műtéttel

Hegkezelés műtéttel
Hegkezelés műtéttel

A hegkorrekciós műtét során eltávolítjuk a meglévő heget, és speciális plasztikai sebészeti technikával újra összevarrjuk a sebet. A kimetszésnél és az összevarrásnál mindent elkövetünk, hogy a szervezetnek a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a gyógyulásra. Így a második heg sokkal szebb lesz, mint a korábbi. Vékonyabb, puhább, egyenletesebb, laposabb, halványabb.

A saját zsírátültetés a legújabb kezelési módszer. A nagyszámú kötőszöveti őssejt, amit az átültetett zsír magában hordoz, szintén a szervezet öngyógyító folyamatát segíti. Így a szervezet az eredeti bőrhöz lényegesen közelebbi állapot, vagyis sokkal természetesebb heget hoz létre.

A hegkorrekciós műtét rövid, biztonságos beavatkozás, már aznap otthon pihenhet, és néhány hét múlva panaszmentesen élvezheti, ahogy szebb, új hege szabaddá teszi.

Az eredmény

A műtét után azonnal látható eredmény látványosan keskenyebb, vékonyabb, szebb hegeket jelent. A végleges állapot 6-12 hónap után alakul ki, mindez egyszerű, biztonságos műtéttel, akár altatás nélkül.

A műtét utáni teendőkről, kellemetlenségekről, enyhe mellékhatásokról részletesen tájékoztatjuk pácienseinket. A leggyakoribb az első 2-3 napban a heg feszülés és az enyhe fájdalom.

Legfontosabb tudnivalók röviden

 • műtét: 0,5-1 óra, helyi érzéstelenítésben, vagy altatásban
 • klinikai tartózkodás: 1-2 óra
 • kötés: 7-28 napig bőrszínű, steril ragasztócsíkok, fedőkötés
 • kötözés:  (szükség esetén 24 óra, 14 nap), 7, 28 nap múlva
 • extra: 3-7 napig speciális nyomókötés, szorítópánt
 • varratszedés: nincs, szükség esetén 14-28. napon
 • munkaképesség: ideálisan 1 hét, max. 2 hét után
 • sport, fitnesz, wellness: 6-8 hét után

A hegkezelés menete és részletei

Hegkezelés műtét nélkül

Hegkezelés műtét nélkül
Hegkezelés műtét nélkül

A műtét nélküli hegkezelés során kombinált eljárásokat alkalmazunk, mint pl. a szilikon tapasz, szilikon krém, vagy dióda lézeres kezelés. A már meglévő heget szépítjük, ill. segítünk a szervezetnek átalakítani. Így az eredeti heg lesz halványabb, laposabb, puhább, egyenletesebb.

A kezeléseket néhány hónapig folyamatosan, ill. rendszeresen kell alkalmazni. A beavatkozások általában fájdalommentesek, egy részük otthon is alkalmazható, és néhány hét-hónap múlva panaszmentesen élvezheti, ahogy szebb, új hege szabadabbá teszi.

Az eredmény

A kezelés sorozat alatt folyamatosan látható javulás. Az eredmény látványosan vékonyabb, szebb hegeket jelent. A végleges állapot 6-12 hónap után alakul ki, mindez akár műtét nélkül.

A beavatkozások utáni teendőkről, kellemetlenségekről, enyhe mellékhatásokról részletesen tájékoztatjuk pácienseinket. A leggyakoribb az első 2-3 napban a heg viszketés és kipirosodás.

Legfontosabb tudnivalók röviden

 • Szilikon tapasz, szilikon (poli-sziloxán) gél
  • folyamatos otthoni használat
 • Nem szilikon tartalmú gél
  • természetes hatóanyag, folyamatos otthoni használat
 • Dióda lézer kezelés
  • a hegképződés normalizálása dióda lézerrel
  • a heg kisebbítése, „leégetése”, pl. dióda lézerrel
  • klinikai tartózkodás: 15-60 perc
  • kötés: „leégetés” esetén 7-14 napig fedőkötés
  • extra: „leégetés” esetén 3-7 napig krémezés
 • Dermaroller
  • kiszélesedett hegek kezelésére, helyi érzéstelenítésben
  • klinikai tartózkodás: 15-60 perc
  • kötés: 2-3 órára fedőkötés
 • Szteroid injekció
  • vastagabb hegeknél, és keloidoknál, drasztikus gyulladáscsökkentő
  • sport, fitnesz, wellness: 1 hét után

A hegkezelés menete és részletei

Kóros hegtípusok

Kóros hegtípusok
Kóros hegtípusok

A hegeket kialakulásuk, megjelenésük alapján csoportosítjuk, mert ez alapján tudjuk megállapítani a szükséges kezeléseket is.

Elvékonyodó (atrófiás) hegek

Olyankor alakul ki, amikor gyenge a kollagénrost képzés, a feszülés miatt a heg széthúzódik, besüpped, vagy a betegség miatt az irha elvékonyodik. pl.: kiszélesedett műtéti, baleseti, ill. akne (pattanások) és bárányhimlő utáni hegek.

Megvastagodó (hipertrófiás) hegek

Ilyen esetben a kollagén képzés túlzott, így kemény, vastag, kiemelkedő heget kapunk. Ezek a hegek gyakrabban fordulnak elő fiataloknál, égési sérülések után és sötétebb bőrszínű betegeken. Általában lilás-vörösek, vastagok, kiemelkednek a bőr felszínéből, de az eredeti seb területén nem terjednek túl.

A hipertrófiás hegek kialakulása általában a sérülés után néhány héten belül elkezdődik és beavatkozás nélkül is javulhatnak, habár ez a folyamat egy-másfél évet is igénybe vehet.

Ehhez hasonló, de elkülönítendő az ún. keloid, ami már egy kóros, és kezelés nélkül végleges reakció a szervezet részéről. Gyógyítása különleges eljárásokat igényel.

Keloid, keloidos hegek

Keloidos hegek többsége nem műtét során keletkezik, hanem bőrsérülés, gyulladás (pl. szőrtüszőgyulladás) során. Bármilyen életkorban előfordulhatnak, de gyakrabban keletkeznek fiatal és/vagy sötétbőrű betegeken. Vastag, szabálytalan, a bőrből jelentősen kiemelkedő, igen kemény hegszövet-csomók, melyek az eredeti seb határain túl terjedhetnek, és gyakran fájdalmat, viszketést, égő érzést okoznak a páciensnek.

Színűk a környező bőrterülettől eltérően gyakran bíborvörös vagy lilás. A keloidok általában a bőrt ért sérülés után több héttel, hónappal fejlődnek ki. Terhesség idején rosszabbodhatnak. Sajnos néha a hatékony kezelést követően ismét kialakul, kiújulásra hajlamos.

Hegkezelés árak

Hegkezelés árak
Hegkezelés árak

Oldalainkon a hegkezelés árak minden esetben tájékoztató jellegűek, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

A hegkorrekció árait alapvetően meghatározza a heg nagysága, elhelyezkedése, milyensége, és a beavatkozás bonyolultsága,hossza. Helyi érzéstelenítésben a kisbevatkozások 120.000, az egyszerűbb műtétek 160.000 Ft-tól érhetők el.

A hegkezelés saját zsírral ára 190.000 forinttól kezdődik, és a fentieken kívül az esetleges altatás és a műtét hossza befolyásolja. Ehhez hozzáadódhatnak az egyéb költségek, mint a kiegészítő alakformáló zsírleszívás és a speciális zsírtisztító készülékek ára.

Járulékos költség lehet a speciális, műtét utáni szorítóruha, aminek költsége 18-36.000 Ft, de higiénés szempontból javasolt egy második beszerzése is.

A hegkezelés árak az árfolyamok, ill. a körülmények függvényében változhatnak. Az árak minden esetben korrekciós, ill. rekonstrukciós műtétekre vonatkozó nettó árak.