Önbizalom, büszkeség, nőiesség

Mellplasztika és melldaganat utáni mellműtét

A női mell a szexualitás, a személyiség, az önbizalom megtestesülése, ezért segítünk Önnek egészséges, esztétikus keblek helyreállításával.

A mellhelyreállító műtétek során a korábbi részleges kimetszés, vagy teljes emlőeltávolítás utáni állapotot szüntetjük meg, és alakítunk ki egy, az eredeti állapothoz a lehetőségek szerint legjobban hasonlító formát az eredeti hegek felhasználásával, hogy mellei ismét szépek, esztétikusak legyenek.

A korábbi mellnagyobbítás, vagy mellplasztika után kialakult panaszok, problémák korrekciója is helyreállításnak számít, és az utóbbi években hatványozottan nőtt az ilyen műtétek száma. A tokzsugorodás, régi típusú implantátum kirepedés, megereszkedés korrekciója nehéz feladat, de annál meggyőzőbb az eredmény a páciens számára.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Mellnagyobbítás utáni deformitások

Mellnagyobbítás utáni deformitások
Mellnagyobbítás utáni deformitások

A mellnagyobbítás rövid távon ritkán, az idő múlásával viszont fokozottabban okoz problémákat. A beültetett implantátumtól is függ, hogy mikorra, milyen mértékű tokzsugorodás alakul ki, vagy hogy kiszakad-e az implantátum, és esetleg tüneteket okoz a szilikon. A gyógyhajlamtól is függ, hogy kialakul-e aszimmetria, vagy hogy milyen mértékű lesz évek múlva a megereszkedés.

A tokzsugorodás

Minden idegen anyag körül egy vékony hártyát alakít ki a szervezet. A mellnagyobbítás esetén beültetett szilikon implantátum körüli tok idővel megvastagodhat, megkeményedhet, akár össze is zsugorodhat. Először a mell feszesebb lesz, ami még kedvezőnek is tűnhet. Később a mell megkeményedik, ami időnként kellemetlen érzéssel társulhat. Majd, ha zsugorodik a tok, a mell egyre kerekebb, kisebb, keményebb lesz, és gömb alakúvá deformálódhat, az implantátum elmozdul a helyéről, a mellek, mellbimbók aszimmetrikussá válnak.

Miért alakul ki?

Ismert, hogy a sima felszínű, lágyabb, nagyobb térfogatú implantátumok, a közvetlenül mirigy mögé helyezés és a rendszeres mozgás növeli a problémákat okozó tokzsugorodások kialakulásának esélyét. Ezeket mérlegelve, a kiváltó okokat kiküszöbölve már az első mellnagyobbításnál, a panaszok nagy része elkerülhető.

Mit lehet tenni ellene?

A már kialakult tokzsugorodás esetén sok lehetőség áll a páciens és a plasztikai sebész rendelkezésére, hogy az állapotot megszüntessék, és egy újabb kialakulását megelőzzék.

Ha nem súlyos a helyzet, az implantátum cseréje modernebbre, kisebbre, más típusúra, vagy saját zsírtöltés megoldás lehet. A zsírátültetés regenerációs hatása bizonyítottan puhítja a heges szöveteket, és plusz fedést ad a tokra, amivel a mell puhább, esztétikusabb és egyben nagyobb is lesz.

Súlyosabb esetben a tokeltávolítás a megoldás. Az implantátumot mindenképp érdemes kicserélni, egyúttal javasolt az izompólya, vagy az izom alá áthelyezni. Ezek már nagyobb körültekintést igénylő beavatkozások. Szintén kiegészíthetők viszont a legjobb hosszútávú eredményekért saját zsírátültetéssel.

Többször jelentkező, vagy nagyon súlyos esetben viszont javasolt eltávolítani az implantátumokat, és egy gyógyulási idő után csak saját zsírátültetéssel megoldani a mellnagyobbítást.

Aszimmetria, megereszkedés

A tokzsugorodás nélkül is kialakulhat aszimmetria az implantátumok, vagy akár a mellszövetek egyenlőtlen megereszkedése által. Sosem egyforma a két oldalunk, egy bizonyos aránynál nagyobb aszimmetria viszont már zavaró.

Ez általában az implantátumok szimmetrikus helyzetbe hozásával, vagy a mellállomány felvarrásával oldható meg. Ez utóbbi enyhébb esetekben lehet zárt, heg nélküli mellfelvarrás, egyébként a hagyományos módszerek javasoltak.

Implantátum elmozdulás, dupla mell

Az implantátum tartósan, vagy időnként pillanatnyi jelleggel elmozdulhat a mellszövet mögött. Oka, hogy a teljesen, vagy részlegesen mellizom alá helyezésnél maga az izom az összehúzódása során oldalra-felfelé tolja az implantátumot. Ha az izomszél hozzátapad a tokhoz, szintén elmozdíthatja a szilikont. Amikor pedig az implantátum már magasabban helyezkedik el, mint a mell ún. double-bubble, vagyis dupla buborék forma jöhet létre, a mellszövet és az implantátum külön domborodása miatt.

Az izom felszabadítása, az implantátum mirigyszövet, vagy izompólya mögé helyezése megoldhatja ezeket a problémákat. Gondos elemezés, és a páciens igényeinek figyelembevételével a megfelelő megoldás kiválasztása kulcsfontosságú.

Szivárgás, redőződés, implantátum kiszakadás

Minden szilikon mellimplantátum szivárog!

Az EU-s egészségügyi norma 1 mg/év, ami semmi panaszt nem okoz. Ha ennél jelentősen nagyobb mértékű a szivárgás, az implantátum rossz, vagy elöregedett, és a folyamat tüneteket, panaszokat fog okozni. Ha egy implantátum elöregedett, először általában redők képződnek rajta, akárcsak a bőrünkön. Ezek mélyülnek, és rosszabb esetben az implantátum fal szakadásához vezetnek. Szinte kizárt, hogy az implantátum baleset során sérüljön meg úgy, hogy kiszakad, mivel az emberi szövetekhez képest többszörösen ellenállóak.

A modern implantátumok többrétegű, nem gyűrődő fala, a zselés gél töltet nagymértékben csökkenti ezeknek a problémáknak a lehetőségét. A PERFECT YOU által használt implantátumok élettartam garanciásak, vagyis bármikor kiszakadnak, vagy súlyos tokzsugorodást okoznak, a gyártó ingyen adja a páciensnek a csere implantátumokat. Kialakításuk mindenben csökkenti az esetleges problémák esélyét.

Nyirokcsomó megnagyobbodás

A mellek területén észlelhető panaszok mellett néha, ill. súlyosabb esetben más tünetek is megjelenhetnek. A páciensek gyakran megijednek a szilikon szivárgás okozta nyirokcsomó megnagyobbodástól. Ez a tünet nem veszélyes, viszont javasolt mihamarabb tisztázni a pontos okát.

Emlődaganat eltávolítás utáni helyreállítás

Emlődaganat eltávolítás utáni helyreállítás
Emlődaganat eltávolítás utáni helyreállítás

Jóindulatú emlőelváltozások

Az egyik leggyakoribb elváltozás a női mellben, ami tapintható csomó jellege miatt ijedtséget okozhat az ún. fibroadenoma, vagyis kötőszövetes mirigyduzzanat. Kivizsgálása, majd eltávolítása javasolt, ügyelve a mell

A ciszták csak egy bizonyos nagyság fölött igényelnek sebészi beavatkozást, addig ultrahangos követés, leszívás elegendő, viszont már gyakoribb kontrollt igényelnek. Gondot a sok ciszta kialakulása jelenti, mert ha a panaszok, veszélyek miatt szükséges eltávolítani őket, a mell deformálódhat.

gyulladás

Rosszindulatú melldaganatok

In situ carcinoma – DCIS

A DCIS egy átmeneti daganat típus, ami a jelen adatok szerint csak kilakulásának helyén, a mellben okoz problémákat, és egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán okoz áttétes dagantokat a nyirokcsomókban, vagy más szervekben. Kimutatása, eltávolítása feltétlen szükséges. A megfelelő, biztonságos eltávolításhoz sajnos jelentős egészséges szövet kimetszés szükséges, így a műtét gyakran okoz jelentős elváltozást, deformációt a mellben. A helyreállításban bőrtágító expandert, mellimplantátumot az OEP nem finanszíroz.

Invasiv carcinoma – mellrák

A melldaganat, mellrák gyógyítható. Amennyiben időben, kis méretnél felismerésre kerül, a páciens a kombinált kezeléseknek köszönhetően gyógyítható. A megfelelő eredmény érdekében gyakoriak a jelentős emlőszövet kimetszések, ill. a teljes emlőeltávolítások. Ilyen esetkeben is van lehetőség a mellek közti szimmetria, a mell szép formájának visszaadására.

A mell korrekciója, helyreállítása

Lehetséges a mell hegkorrekcióval, vagy felvarrással történő szépítése, akár az ellenoldali mell kisebbítéssel együtt végzett felvarrásával a szimmetria biztosítására. A hiányzó térfogatot, feszességet mellimplantátummal, vagy saját zsírátültetéssel adhatjuk vissza.

Az emlő rekonstrukcióját alapvetően két típusba sorolhatjuk:

  • részleges helyreállítás enyhe aszimmetria, vagy alaki deformitás miatt,
  • teljes helyreállítás emlőeltávolítás után.

Részleges korrekció

Az enyhe forma eltérés korrigálható az előző beavatkozás helyén végzett kisebb műtéttel, a mell domborúbbá formálásával, felvarrásával. Ilyenkor plusz térfogatot nem adunk hozzá az operált mellhez, ezért csak kisebb, nem zavaró aszimmetria esetén javasolt.

Saját zsírátültetéssel ma már korrigálhatjuk a közepes hiányokat is, Ilyenkor visszaadjuk a mell közel eredeti formáját, teltségét, plusz térfogatot biztosítunk, és csökkentjük az aszimmetriát. Zsírátültetés előtt részletes kivizsgálás szükséges, intézetünk ragaszkodik a mell műtét előtti MRI vizsgálatához.

Teljes mell helyreállítás, emlő rekonstrukció

Az emlőeltávolítást követő beavatkozások során az elveszített szöveteket, a mell térfogatát és a mell formáját is visszaállítjuk, ügyelve az elérhető maximális összhangra.

A mellizom és a mellkasi bőr tágítása bőrtágító berendezéssel, expanderrel, mind a mai napig széleskörűen alkalmazott módszer, mivel egyszerű, gyors és biztonságos. Az expandert női mell formájú szilikon implantátumra cseréljük, lehetőleg izom alatti pozícióban, a szövődmények csökkentésére.

A szöveteket pótolhatjuk különböző lebenyekkel – más testtájakról vett bőr-izom szövetekkel. Ezek alá helyezzük a női mell formájú implantátumot.

A hátizom lebenyt a mellkas hátsó-oldalsó részéről forgatjuk előre. Megfelelően tervezve vékony, a melltartó által takart heget kapunk. Az eljárás biztonságos, kevés mellékhatással jár, gyors a felépülés. Az új szövetek mennyisége korlátozott, ezért szinte mindig szükséges implantátum beültetés.

A hasizom lebenyt a teljes alhasi bőr-zsírszövet felhasználásával építjük be új helyére. Ez azt jelenti, hogy a páciens egy hasplasztikát is kap egyúttal – amennyiben ezt alkata lehetővé teszi. A heg – a köldök kivételével – teljes mértékben az alsónemű által takart. A műtét lényeges hosszabb, és nagyobb megterhelést jelent a páciensnek, mint a hátizom lebeny. A műtét utáni mellékhatások, mint a pl. gyengébb hasizom, hangsúlyosabbak. A nyert szövetek mennyisége akár a teljes mell saját szövetes pótlására is alkalmas, implantátum használata, és annak szövődményei nélkül.

A legújabb szabad érlebenyes pótlás speciális körülményeket igényel. Ezeknél a műtéteknél az izmot nem, csak a rajtuk áthaladó ereket ültetjük át, egy új érvarrattal. A megfelelő, biztonságos eredményhez egészséges érrendszer szükséges. A műtét mikrosebészeti jártasságot igényel. Nem ritkák a 6-8 órás műtétek. A szövődmények a legnagyobb körültekintés mellett is gyakoribbak a „hagyományos” izom lebenyes pótlásokhoz képest. Előnyük, hogy a mell teljesen pótolható saját szövetekkel, és nem jár izom funkció kieséssel.

A bimbó és bimbóudvar helyreállítás 3-6 hónappal a mell kialakítása után javasolt, amikor a szövetek és az implantátum elnyerték végleges formájukat, helyüket, nem igényelnek további beavatkozást. A bimbót az új szövetek felhasználásával, az ellenoldalival szimmetrikus helyen alakítjuk ki. A bimbóudvart ma már szinte kivétel nélkül orvosi tetoválással rekonstruáljuk.

A saját zsírátültetést kiegészítésként alkalmazzuk a teljes mell helyreállítás során, térfogat pótlásra, az implantátum fölötti szövetek természetességének fokozására, ill. a sejt regenerációs hatását kihasználva késői szövődmények csökkentésére. Ritkán a teljes emlőeltávolítás után megmaradt szövetek is alkalmasak lehetnek a teljes, szimmetrikus mell helyreállításra, csak saját zsírátültetés alkalmazásával.

A Brava ® vákuumos mellnagyobbító készülék, egy kiegészítő eljárás a saját zsírátültetés hatékonyabbá tételére. A műtét előtt több hétig viselve a műanyag melltartókhoz hasonló vákuumos készüléket, a mellszövet és a bőr kitágult, az erek felszaporodnak. Az átültetett zsír megtapadása jóval nagyobb arányban sikeres. Sajnos a több százezer forintos ár egyelőre hátráltatja mindennapos használatát.

A Cytori cég Celution ® készüléke a jövő hírnöke. A saját zsírból speciális eljárással elkülönített felnőtt őssejteket az átültetett saját zsírba juttatva, a megnövelt felnőtt őssejt tartalomnak köszönhetően a beépülés aránya közel 100%-os. Az eljárás hamarosan elérhető lesz Magyarországon is, mind esztétikai mellnagyobbítás, mind helyreállítás céljára. Sajnos a speciális, fejlett technológiának köszönhetően az ár meghaladhatja az egymillió forintot.

Mellműtét árak

Mellműtét árak
Mellműtét árak

Áraink minden esetben tájékoztató jellegűek, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

Mell, emlő helyreállítás során igyekszünk pácienseinknek a lehető legalacsonyabb árakat biztosítani. Az egyszerű hegkorrekcióktól, az altatásban végzendő saját zsírátültetéses mellnagyobbításon, és a bőrtágító expander és implantátum beültetésen keresztül a hosszadalmas bőr-izom átültetéses lebeny műtétekig bármilyen műtét elképzelhető, ezért ilyen esetekben kifejezetten igaz, hogy mindig az egyedi eset elbírálása, és a pácienssel történt részletes egyeztetést követően tudunk árajánlatot adni.

Járulékos költség lehet a speciális, műtét utáni mellkasi szorító pánt, aminek költsége 24.000 Ft, ill. a teljes műtéti eltávolítást követően a kötelező szövettani vizsgálat.

A döntően korrekciós, helyreállító orvosi műtétek árai ÁFA-mentesek.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.