Mi a legjobb műtéti időpont?

A legjobb műtéti időpont az, ami Önnek a legjobban megfelel. Amikor nyugodtan fel tud készülni a nagy napra, amikor csak magára tud figyelni, és műtét után tud pihenni, regenerálódni.

De valóban, mi alapján lehet kiválasztani a jó időpontot? Például, hogy melyik évszakban, vagy az év mely hónapjában érdemes operációt vállalni? Mikor van megfelelő állapotban immunrendszere a legbiztosabb, legrövidebb felépüléshez?

A legtöbben tavasszal, és a téli ünnepek előtt kívánnak szépülni, gyógyulni, hogy nyárra már csinosak legyenek. Nagyon jó ötlet, azonban egy dolgot szükséges figyelembe venni, hogy a rövid és biztonságos plasztikai műtétek után is van gyógyulási, felépülési időszak, és a hegek néhány hónap alatt halványodnak el. Ezért ahhoz, hogy biztosan megszépüljön a strandszezonra, javasolt már a tavasz elején konzultációra jelentkezni, és időben kijelölni a műtéti időpontot.

A téli ünnepekre készülve ugyanez mondható el. Akik viszont azért szeretnének ebben az időszakban operációt, hogy az ünnepek alatt gyógyuljanak, fel kell készülniük, hogy esetleg ők szorulnak majd némi segítségre, és a gyógyulási időszak el is húzódhat. Viszont télen könnyebb otthon maradni, regenerálódni, és a kötések, szorítóruhák viselése is kényelmesebb, és kevésbé feltűnő, mint a tavaszi, nyári, meleg hónapokban.

Nyáron sokan a szabadság alatt szeretnének átesni a beavatkozáson. Ez is teljes mértékben érthető, ilyenkor a hegek és a műtéti terület megfelelő fényvédelméről, és a meleg, fülledt helyek kerüléséről kell gondoskodni. Szerencsére ma már könnyen elérhető, hogy hűvös, légkondicionált körülmények közt gyógyuljon a páciens.

Téli, tavaszi időszakban az immunrendszer gyengesége miatt kevésbé javasolt az operáció, ha mégis ezt az időszakot választja, érdemes plusz vitaminokkal erősítenie szervezetét.

 

A legjobb műtéti időpont, ami személyre szabott, és az Ön igényeinek leginkább megfelel.