Önbizalom, büszkeség, nőiesség

Implant ex, mellimplantátum csere és tok eltávolítás

A női mell a szexualitás, a személyiség, az önbizalom megtestesülése, ezért segítünk Önnek egészséges, esztétikus keblek helyreállításával.

A korábbi mellnagyobbítás, vagy mellplasztika után kialakult panaszok, problémák korrekciója is helyreállításnak számít, és az utóbbi években hatványozottan nőtt az ilyen műtétek száma. A tokzsugorodás, régi típusú implantátum kirepedés, megereszkedés korrekciója nehéz feladat, de annál meggyőzőbb az eredmény a páciens számára.

A mellhelyreállító műtétek során a korábbi részleges kimetszés, vagy teljes emlőeltávolítás utáni állapotot szüntetjük meg, és alakítunk ki egy, az eredeti állapothoz a lehetőségek szerint legjobban hasonlító formát az eredeti hegek felhasználásával, hogy mellei ismét szépek, esztétikusak legyenek.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Implant ex? - Mellnagyobbítás utáni deformitások

Implant ex? - Mellnagyobbítás utáni deformitások
Implant ex? - Mellnagyobbítás utáni deformitások

A mellnagyobbítás rövid távon ritkán, az idő múlásával viszont fokozottabban okoz problémákat. A beültetett implantátumtól is függ, hogy mikorra, milyen mértékű tokzsugorodás alakul ki, vagy hogy kiszakad-e az implantátum, és esetleg tüneteket okoz a szilikon. A gyógyhajlamtól is függ, hogy kialakul-e aszimmetria, vagy hogy milyen mértékű lesz évek múlva a megereszkedés.

A tokzsugorodás

Minden idegen anyag körül egy vékony hártyát alakít ki a szervezet. A mellnagyobbítás esetén beültetett szilikon implantátum körüli tok idővel megvastagodhat, megkeményedhet, akár össze is zsugorodhat. Először a mell feszesebb lesz, ami még kedvezőnek is tűnhet. Később a mell megkeményedik, ami időnként kellemetlen érzéssel társulhat. Majd, ha zsugorodik a tok, a mell egyre kerekebb, kisebb, keményebb lesz, és gömb alakúvá deformálódhat, az implantátum elmozdul a helyéről, a mellek, mellbimbók aszimmetrikussá válnak.

Miért alakul ki?

Ismert, hogy a sima felszínű, lágyabb, nagyobb térfogatú implantátumok, a közvetlenül mirigy mögé helyezés és a rendszeres mozgás növeli a problémákat okozó tokzsugorodások kialakulásának esélyét. Ezeket mérlegelve, a kiváltó okokat kiküszöbölve már az első mellnagyobbításnál, a panaszok nagy része elkerülhető.

Mit lehet tenni ellene?

A már kialakult tokzsugorodás esetén sok lehetőség áll a páciens és a plasztikai sebész rendelkezésére, hogy az állapotot megszüntessék, és egy újabb kialakulását megelőzzék.

Ha nem súlyos a helyzet, az implantátum cseréje modernebbre, kisebbre, más típusúra, vagy saját zsírtöltés megoldás lehet. A zsírátültetés regenerációs hatása bizonyítottan puhítja a heges szöveteket, és plusz fedést ad a tokra, amivel a mell puhább, esztétikusabb és egyben nagyobb is lesz.

Súlyosabb esetben a tokeltávolítás a megoldás. Az implantátumot mindenképp érdemes kicserélni, egyúttal javasolt az izompólya, vagy az izom alá áthelyezni. Ezek már nagyobb körültekintést igénylő beavatkozások. Szintén kiegészíthetők viszont a legjobb hosszútávú eredményekért saját zsírátültetéssel.

Többször jelentkező, vagy nagyon súlyos esetben viszont javasolt eltávolítani az implantátumokat, és egy gyógyulási idő után csak saját zsírátültetéssel megoldani a mellnagyobbítást.

Aszimmetria, megereszkedés

A tokzsugorodás nélkül is kialakulhat aszimmetria az implantátumok, vagy akár a mellszövetek egyenlőtlen megereszkedése által. Sosem egyforma a két oldalunk, egy bizonyos aránynál nagyobb aszimmetria viszont már zavaró.

Ez általában az implantátumok szimmetrikus helyzetbe hozásával, vagy a mellállomány felvarrásával oldható meg. Ez utóbbi enyhébb esetekben lehet zárt, heg nélküli mellfelvarrás, egyébként a hagyományos módszerek javasoltak.

Implantátum elmozdulás, dupla mell

Az implantátum tartósan, vagy időnként pillanatnyi jelleggel elmozdulhat a mellszövet mögött. Oka, hogy a teljesen, vagy részlegesen mellizom alá helyezésnél maga az izom az összehúzódása során oldalra-felfelé tolja az implantátumot. Ha az izomszél hozzátapad a tokhoz, szintén elmozdíthatja a szilikont. Amikor pedig az implantátum már magasabban helyezkedik el, mint a mell ún. double-bubble, vagyis dupla buborék forma jöhet létre, a mellszövet és az implantátum külön domborodása miatt.

Az izom felszabadítása, az implantátum mirigyszövet, vagy izompólya mögé helyezése megoldhatja ezeket a problémákat. Gondos elemezés, és a páciens igényeinek figyelembevételével a megfelelő megoldás kiválasztása kulcsfontosságú.

Szivárgás, redőződés, implantátum kiszakadás

Minden szilikon mellimplantátum szivárog!

Az EU-s egészségügyi norma 1 mg/év, ami semmi panaszt nem okoz. Ha ennél jelentősen nagyobb mértékű a szivárgás, az implantátum rossz, vagy elöregedett, és a folyamat tüneteket, panaszokat fog okozni. Ha egy implantátum elöregedett, először általában redők képződnek rajta, akárcsak a bőrünkön. Ezek mélyülnek, és rosszabb esetben az implantátum fal szakadásához vezetnek. Szinte kizárt, hogy az implantátum baleset során sérüljön meg úgy, hogy kiszakad, mivel az emberi szövetekhez képest többszörösen ellenállóak.

A modern implantátumok többrétegű, nem gyűrődő fala, a zselés gél töltet nagymértékben csökkenti ezeknek a problémáknak a lehetőségét. A PERFECT YOU által használt implantátumok élettartam garanciásak, vagyis bármikor kiszakadnak, vagy súlyos tokzsugorodást okoznak, a gyártó ingyen adja a páciensnek a csere implantátumokat. Kialakításuk mindenben csökkenti az esetleges problémák esélyét.

Nyirokcsomó megnagyobbodás

A mellek területén észlelhető panaszok mellett néha, ill. súlyosabb esetben más tünetek is megjelenhetnek. A páciensek gyakran megijednek a szilikon szivárgás okozta nyirokcsomó megnagyobbodástól. Ez a tünet nem veszélyes, viszont javasolt mihamarabb tisztázni a pontos okát.

Emlődaganat eltávolítás utáni helyreállítás

Emlődaganat eltávolítás utáni helyreállítás
Emlődaganat eltávolítás utáni helyreállítás

Jóindulatú emlőelváltozások

Az egyik leggyakoribb elváltozás a női mellben, ami tapintható csomó jellege miatt ijedtséget okozhat az ún. fibroadenoma, vagyis kötőszövetes mirigyduzzanat. Kivizsgálása, majd eltávolítása javasolt, ügyelve a mell

A ciszták csak egy bizonyos nagyság fölött igényelnek sebészi beavatkozást, addig ultrahangos követés, leszívás elegendő, viszont már gyakoribb kontrollt igényelnek. Gondot a sok ciszta kialakulása jelenti, mert ha a panaszok, veszélyek miatt szükséges eltávolítani őket, a mell deformálódhat.

gyulladás

Rosszindulatú melldaganatok

In situ carcinoma – DCIS

A DCIS egy átmeneti daganat típus, ami a jelen adatok szerint csak kilakulásának helyén, a mellben okoz problémákat, és egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán okoz áttétes dagantokat a nyirokcsomókban, vagy más szervekben. Kimutatása, eltávolítása feltétlen szükséges. A megfelelő, biztonságos eltávolításhoz sajnos jelentős egészséges szövet kimetszés szükséges, így a műtét gyakran okoz jelentős elváltozást, deformációt a mellben. A helyreállításban bőrtágító expandert, mellimplantátumot az OEP nem finanszíroz.

Invasiv carcinoma – mellrák

A melldaganat, mellrák gyógyítható. Amennyiben időben, kis méretnél felismerésre kerül, a páciens a kombinált kezeléseknek köszönhetően gyógyítható. A megfelelő eredmény érdekében gyakoriak a jelentős emlőszövet kimetszések, ill. a teljes emlőeltávolítások. Ilyen esetkeben is van lehetőség a mellek közti szimmetria, a mell szép formájának visszaadására.

A mell korrekciója, helyreállítása

Lehetséges a mell hegkorrekcióval, vagy felvarrással történő szépítése, akár az ellenoldali mell kisebbítéssel együtt végzett felvarrásával a szimmetria biztosítására. A hiányzó térfogatot, feszességet mellimplantátummal, vagy saját zsírátültetéssel adhatjuk vissza.

Az emlő rekonstrukcióját alapvetően két típusba sorolhatjuk:

  • részleges helyreállítás enyhe aszimmetria, vagy alaki deformitás miatt,
  • teljes helyreállítás emlőeltávolítás után.

Részleges korrekció

Az enyhe forma eltérés korrigálható az előző beavatkozás helyén végzett kisebb műtéttel, a mell domborúbbá formálásával, felvarrásával. Ilyenkor plusz térfogatot nem adunk hozzá az operált mellhez, ezért csak kisebb, nem zavaró aszimmetria esetén javasolt.

Saját zsírátültetéssel ma már korrigálhatjuk a közepes hiányokat is, Ilyenkor visszaadjuk a mell közel eredeti formáját, teltségét, plusz térfogatot biztosítunk, és csökkentjük az aszimmetriát. Zsírátültetés előtt részletes kivizsgálás szükséges, intézetünk ragaszkodik a mell műtét előtti MRI vizsgálatához.

Teljes mell helyreállítás, emlő rekonstrukció

Az emlőeltávolítást követő beavatkozások során az elveszített szöveteket, a mell térfogatát és a mell formáját is visszaállítjuk, ügyelve az elérhető maximális összhangra.

A mellizom és a mellkasi bőr tágítása bőrtágító berendezéssel, expanderrel, mind a mai napig széleskörűen alkalmazott módszer, mivel egyszerű, gyors és biztonságos. Az expandert női mell formájú szilikon implantátumra cseréljük, lehetőleg izom alatti pozícióban, a szövődmények csökkentésére.

A szöveteket pótolhatjuk különböző lebenyekkel – más testtájakról vett bőr-izom szövetekkel. Ezek alá helyezzük a női mell formájú implantátumot.

A hátizom lebenyt a mellkas hátsó-oldalsó részéről forgatjuk előre. Megfelelően tervezve vékony, a melltartó által takart heget kapunk. Az eljárás biztonságos, kevés mellékhatással jár, gyors a felépülés. Az új szövetek mennyisége korlátozott, ezért szinte mindig szükséges implantátum beültetés.

A hasizom lebenyt a teljes alhasi bőr-zsírszövet felhasználásával építjük be új helyére. Ez azt jelenti, hogy a páciens egy hasplasztikát is kap egyúttal – amennyiben ezt alkata lehetővé teszi. A heg – a köldök kivételével – teljes mértékben az alsónemű által takart. A műtét lényeges hosszabb, és nagyobb megterhelést jelent a páciensnek, mint a hátizom lebeny. A műtét utáni mellékhatások, mint a pl. gyengébb hasizom, hangsúlyosabbak. A nyert szövetek mennyisége akár a teljes mell saját szövetes pótlására is alkalmas, implantátum használata, és annak szövődményei nélkül.

A legújabb szabad érlebenyes pótlás speciális körülményeket igényel. Ezeknél a műtéteknél az izmot nem, csak a rajtuk áthaladó ereket ültetjük át, egy új érvarrattal. A megfelelő, biztonságos eredményhez egészséges érrendszer szükséges. A műtét mikrosebészeti jártasságot igényel. Nem ritkák a 6-8 órás műtétek. A szövődmények a legnagyobb körültekintés mellett is gyakoribbak a „hagyományos” izom lebenyes pótlásokhoz képest. Előnyük, hogy a mell teljesen pótolható saját szövetekkel, és nem jár izom funkció kieséssel.

A bimbó és bimbóudvar helyreállítás 3-6 hónappal a mell kialakítása után javasolt, amikor a szövetek és az implantátum elnyerték végleges formájukat, helyüket, nem igényelnek további beavatkozást. A bimbót az új szövetek felhasználásával, az ellenoldalival szimmetrikus helyen alakítjuk ki. A bimbóudvart ma már szinte kivétel nélkül orvosi tetoválással rekonstruáljuk.

A saját zsírátültetést kiegészítésként alkalmazzuk a teljes mell helyreállítás során, térfogat pótlásra, az implantátum fölötti szövetek természetességének fokozására, ill. a sejt regenerációs hatását kihasználva késői szövődmények csökkentésére. Ritkán a teljes emlőeltávolítás után megmaradt szövetek is alkalmasak lehetnek a teljes, szimmetrikus mell helyreállításra, csak saját zsírátültetés alkalmazásával.

A Brava ® vákuumos mellnagyobbító készülék, egy kiegészítő eljárás a saját zsírátültetés hatékonyabbá tételére. A műtét előtt több hétig viselve a műanyag melltartókhoz hasonló vákuumos készüléket, a mellszövet és a bőr kitágult, az erek felszaporodnak. Az átültetett zsír megtapadása jóval nagyobb arányban sikeres. Sajnos a több százezer forintos ár egyelőre hátráltatja mindennapos használatát.

A Cytori cég Celution ® készüléke a jövő hírnöke. A saját zsírból speciális eljárással elkülönített felnőtt őssejteket az átültetett saját zsírba juttatva, a megnövelt felnőtt őssejt tartalomnak köszönhetően a beépülés aránya közel 100%-os. Az eljárás hamarosan elérhető lesz Magyarországon is, mind esztétikai mellnagyobbítás, mind helyreállítás céljára. Sajnos a speciális, fejlett technológiának köszönhetően az ár meghaladhatja az egymillió forintot.

Implant ex, mellimplantátum csere árak

Implant ex, mellimplantátum csere árak
Implant ex, mellimplantátum csere árak

Áraink minden esetben tájékoztató jellegűek, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

Az implant ex – implantátum eltávolítás – árak széles skálán mozognak hazánkban. Szoros kapcsolatban állnak az egyéb műtétek díjaival, mint pl. mellplasztika ára, mellfelvarrás ára stb. Hasonlóképp meghatározza a implant ex műtét árát az orvos képzettsége, specialitása, a kórház felszereltsége, háttere stb. Az egyéni adottságok pedig, minimálisan, de tovább befolyásolhatják az árlistában megadott implant eltávolítás árakat. Mi minden esetben egyénre szabott implant ex árral dolgozunk, amit csak konzultációt követően tudunk megállapítani.

A páciens céljai alapján a műtétnek sokféle megoldása lehetséges: implantátum eltávolítás, implantátum csere, részleges vagy teljes tok eltávolítás, mellfelvarrás, saját zsíros mellnagyobbítás stb.

Az olcsó implantátumokkal elvégzett implant csere ára alacsony, de elképzelhető, hogy hosszú távon lényegesen drágább lesz, ha nem várt mellékhatások lépnek fel a műtét után. Épp ezért a magasabb implantátum csere ár jelenthet nagyobb biztonságot és kisebb ráfordítást, ha megelőzünk további műtéteket.
Előfordul, hogy az implantátum mérete vagy formája – kerek vagy csepp alakú, vagy különleges tulajdonsága – könnyített, kisebb súlyú – is befolyásolja a implant csere árát. Bulyovszky doktornál egyes gyártmányok esetén a csepp alakú implantátumokkal végzett implantátum csere ára magasabb lehet, de a mérettől nem függ.
A világon egyedülálló B-Lite, könnyített, ⅓-dal kisebb súlyú mellimplantátumokkal az implant csere ára 20-25%-kal magasabb.
Az egyénileg gyártott mellimplantátumok ára azonban különösen magas, általában a teljes műtéti árral egyenlő, vagyis egy extra nagy, egyedileg gyártott mellimplantátum közel kétszeresére növelheti a implantátum csere árát.

Tovább növelheti a implant ex árát a páciens alkata által, a műtét során, igényelt kiegészítő beavatkozások, mint pl. belső mellfelvarrás, aszimmetria korrekció stb.

A tok eltávolítás ár függ attól, hogy részleges vagy teljes tok eltávolítás történik-e. A teljes tok eltávolítást néhány páciens elkerülhetetlennek véli. Ez azonban jelentősen megemeli a lehetséges kockázatok, vérzés, gyulladás, váladékozás, ideg-, mellkas sérülés kockázatát, amivel nem árt tisztában lenni, egy ilyen, kifejezetten szakmai kérdés megítélésben.
A tok eltávolítás minden esetben szövettani vizsgálattal jár. Ezt tartalmazza tok eltávolítás ára, de a szövettani minta méretétől függően az implant ex árát 10%-kal is növelheti.

Az implantátum eltávolítás ára nem tartalmazza az olyan műtétek árait, amelyek elvégezhetők az implant ex-szel egyszerre, de nem közvetlenül ahhoz tartozó beavatkozások. Ilyen lehet pl. a mellfelvarrás vagy a saját zsíros mellnagyobbítás, aminek árából ilyenkor jelentős kedvezményben részesülhet a páciens, de a mellfelvarrás, mellnagyobbítás ára minden esetben az implantátum eltávolítás ár mellett, attól függetlenül kerül meghatározásra.

Mi körültekintően dolgoztuk ki a saját implant ex árainkat tekintettel a következőkre:
mellspecialista, az implantátum eltávolítások, mellkorrekciók terén is kiemelkedő tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
általános sebész végzettséggel és kiemelkedő mell helyreállító, és melldaganat műtéti tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
legminőségibb implantátumok, mint pl. a nemzetközi Esztétikai Társaság fő, gyémánt fokozatú támogatója a Polytech, német, élettartam garanciás implantátumok, és a hasonlóan magas minőségű, tartós amerikai Mentor implantátumok;
prémium minőségű, legmagasabb színvonalú biztonságot nyújtó, valódi kórházi háttér;
ennek megfelelően a implant ex ára nagyjából 900.000 és 1.900.000 forint között alakul.

Járulékos költség lehet a speciális, műtét utáni mellkasi szorító pánt, aminek költsége 24.000 Ft, ill. a teljes műtéti eltávolítást követően a kötelező szövettani vizsgálat.

A hazai implant ex árak jellemzően 800.000 és 2.500.000 forint közt mozognak.

A döntően korrekciós, helyreállító orvosi műtétek árai ÁFA-mentesek.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.