Esztétikai és egészségügyi szempontból is javasolt

Anyajegy eltávolítás

Legjobb ha nem csak esztétikusabban, de egészségesebben, és nyugodtabban élheti életét, nem izgulva azon, hogy mi lesz egy év múlva anyajegyével, szemölcsével.

A legtöbb anyajegy eltávolítás, szemölcs eltávolítás megoldható gyors, helyi érzéstelenítéses műtéttel. A hátramaradó heg általában csak egy vékony vonal lesz, és gyorsan elhalványul. Az anyajegy eltávolítás hege nem nő tovább, és később sem okozhat problémát ellentétben a bőrelváltozással.

Bőrünkön különféle bőrelváltozásokat találunk, amelyek egy része már születéskor észlelhető, többségük pedig az életkor előre haladtával fokozatosan alakul ki. Ezeket javasolt rendszeresen ellenőriztetni, és eltávolíttatni.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Anyajegy eltávolítás

Anyajegy eltávolítás
Anyajegy eltávolítás

Köznapi nyelvben a festékes, pigmentált elváltozásokra gyakran használjuk az anyajegy, de akár a szemölcs megnevezést.

A legtöbb esetben javasolt az anyajegy eltávolítás, akkor is, ha ezek legtöbbször csak esztétikai panaszt okoznak.

Különösen ajánlott az anyajegy eltávolítás az állandó irritációnak kitett, valamint a megsérült bőrelváltozások esetén, mert ezek növekedhetnek, rosszindulatúvá válhatnak.

Az orvosi szakmában az anyajegy és a szemölcs élesen elkülönülnek. A napi gyakorlatban leginkább festékes bőrelváltozásokkal találkozunk, amelyek pigmentet (festéket) termelő sejteket tartalmaznak. Ez a pigmentált naevus, vagyis anyajegy. A naevusok lehetnek festékmentesek, mert alapvetően a bőrben észlelt sejtszaporulatot, bőrcsomót értünk alattuk. A naevusok egy része már születéskor látható, nagy többségük azonban inkább a későbbi életkorban jelenik meg. Hormonális változások – a pubertás, a terhesség – során növekedhet a méretük, szaporodhat a számuk.

Megjelenésük lehet kerek vagy ovális, sima vagy egyenetlen felszínű, éles szélű, általában egyenletes (homogén) színezetű, a bőr felszínéből kiemelkedő vagy abba simuló. Átmérőjük a néhány milliméterestől az akár néhány centiméteresig változhat. Némelyikből szőrszálak is kinőhetnek. Színük a világosbarnától a majdnem feketéig változhat. Néha a pigmentált területet néhány milliméteres pigment hiányos udvar övezi. A festékes anyajegyek (naevusok) dinamikus bőrelváltozások, bármely életkorban újak keletkezhetnek, vagy ritkán a meglévők el is tűnhetnek.

El kell távolítani a rosszindulatú bőrelváltozásokat. Ezek kialakulhatnak anyajegyek irritációja miatt, vagy lehetnek olyan anyajegynek látszó bőrdaganatok, amelyek eleve rosszindulatúak. Ennek megállapítása gyakorlott onkológus-bőrgyógyász szakorvos feladata. A korai stádiumban történt észlelés, diagnosztizálás és megfelelő kezelés csaknem mindig teljes gyógyulást eredményez.

Fontos a rosszindulatú elváltozások eltávolítása után is a rendszeres onkológiai – bőrgyógyászati ellenőrzés.

Az anyajegy eltávolítás menete és részletei

Basalioma, fibróma, éranyajegy

Basalioma, fibróma, éranyajegy
Basalioma, fibróma, éranyajegy

Szintén gyakori bőrelváltozás a bőrsejt daganat, vagyis basalioma, mely általában középkorú vagy idős emberek betegsége, de fiataloknál is előfordulhat.

Leggyakrabban a tartós napsugárzásnak kitett bőrterületen alakul ki basalioma, gyakran kis pattanásnak indul, mely néhány hét vagy hónap alatt „meggyógyul”, majd ismét jelentkezik. Sokszor pörk, varr alakul ki a basalioma tetején, amit sokan a gyógyulás jelének tartanak, de a pörköt eltávolítva alatta seb látható.

Nem mindig ilyen típusos formában jelentkezik a basalioma, ezért minden néhány hét alatt nem gyógyuló bőrelváltozással bőrgyógyászhoz kell fordulni, aki majd eldönti, hogy szükséges-e annak eltávolítása.

A szövettanilag rosszindulatúnak tekintendő basalioma általános viselkedésében nem rosszindulatú, nem ad áttétet, nem halálos betegség. Kezelése a széles és mély sebészi eltávolítás. Adott esetben műtét előtt onkológus-bőrgyógyászati szakvéleményt kérünk.

A basalioma eltávolítás menete és részletei

A fibróma az egyik keggyakoribb, és legveszélytelenebb bőrelváltozás. Kisebb-nagyobb fibróma bármikor megjelenhet a bőrünkön. Az esztétikai problémák és a viszketés, esetleg sérülés miatt javasolt az eltávolítása. A kis nyél miatt ez egyszerű, de hogy ne újuljon ki, a fibróma „gyökerét” is ki kell metszeni, nem elég a nyelét lekötni.

A fibróma kezelhető lézerrel is, amikor a nyelét és „gyökerét” leégetjük a készülékkel. A dióda lézer kifejezetten alkalmas fibróma letávolításra. A leégetés után nincs vérzés, és általában heg sem marad, maximum egy apró pötty.

Az éranyajegy, vagy haemangioma szintén bőrsejtekből, a bőr ereiből alakul ki. Az éranyajegy eltávolítás kivitelezhető kis műtéttel, de az első választandó a lézeres kezelés. A dióda lézer az egyik legjobb érkezelő típus, köszönhetően a erekben elnyelődő hullámhosszának. A lézeres visszérműtét során is dióda lézert alkalmaznak.

Szemölcs eltávolítás

Szemölcs eltávolítás
Szemölcs eltávolítás

A szemölcs is bőrcsomó, bőrduzzanat, de az anyajegy keletkezésével ellentétben nem a szervezet sejtjei alakítják ki. Minden esetben külső behatás, nagyon sokféle vírus fertőzése a bőrön, amit valaki mástól kapunk el. A szemölcs többé-kevésbé bőrszínű, nem keletkezik benne festék pigment. A legtöbb szemölcs gyorsan nő, de vannak lassan növekvők, amik hasonlíthatnak színtelen anyajegyre. A szemölcs alakja általában változik, míg az anyajegyé nem, vagy csak nagyon lassan nő. Mivel fertőzés okozza, gyakran begyullad, és ilyenkor fájdalmassá válik. A bőr védekezésének köszönhetően a szemölcs néha leesik, és ilyenkor vérezhet is.

A szemölcs eltávolítás menete és részletei

Melanoma, bőrrák tünetei

Melanoma, bőrrák tünetei
Melanoma, bőrrák tünetei

A melanoma az összes bőrrák közt igen kis arányban található meg, mégis ez a legismertebb, mert ettől félünk legjobban.

A melanoma gyanúja akkor merül fel, ha:

  • hirtelen, gyorsan növekvő anyajegy jelenik meg
  • meglévő anyajegy gyorsan nőni kezd
  • meglévő anyajegy alakja jelentősen megváltozik
  • egy több színű, egyenetlen szélű anyajegyet fedezünk fel
  • egy régóta meglévő anyajegy fél cm-nél nagyobbra megnő
  • egy békés anyajegy begyullad, vérzik

A melanoma mellett azonban számos bőrrák típus is említést érdemel. A fentebb említett basalioma mellett a spinalioma és a laphámsejtes bőrrák gyakoriak még. Utóbbi két bőrrák tünetei közül a világos, gyöngyházfényű bőrcsomót, a gyors növekedést, a bőrelváltozás erezettségét és esetleges gyulladását, viszketését érdemes figyelni.

Anyajegy eltávolítás ár

Anyajegy eltávolítás ár
Anyajegy eltávolítás ár

Oldalainkon az anyajegy eltávolítás ára minden esetben tájékoztató jellegű, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

Az anyajegy eltávolítás minden esetben szövettani vizsgálattal együtt történik.

Több anyajegy egy alkalommal történő eltávolítása esetén a második elváltozástól általában 50-70%-kal csökkentett árat számolunk fel.

Az anyajegy és szemölcs eltávolítás egyszerű, helyi érzéstelenítéses beavatkozás, de minden esetben kiemelt kezelői, vagy műtéti körülményeket kell biztosítani hozzá, és a szükséges szövettani vizsgálatokat is el kell végeztetni.

Az anyajegy eltávosítás ára a körülmények függvényében változhat. Az árak minden esetben korrekciós, ill. rekonstrukciós műtétekre vonatkozó nettó árak.