Felkészülés a kórházi tartózkodásra

A plasztikai  műtétek egy nap kórházi tartózkodást igényelnek, míg a rendelői kezelések után néhány órával  távozhat otthonába. Érdemes informálódni  a beavatkozás előtti és utáni otthoni teendőkről, és a kórházi eseményekről.

Műtét előtt minden információt megkap munkatársainktól az előkészületekkel kapcsolatban írásban, vagy elektronikusan, és minden kérdésére igyekszünk választ adni. Bármilyen kérdés, kérés esetén nyugodtan keressen minket, igyekszünk mindig a legrövidebb időn belül segíteni Önnek.

A felkészülés testi és lelki ráhangolódást egyaránt igényel.

Konzultáció után

Konzultációt követően – amennyiben szükséges segítségünkkel – végeztesse el a szükséges vizsgálatokat, majd juttassa el azok eredményeit nekünk! A kezelések egyedi oldalain részletesen tájékozódhat a szükséges vizsgálatokról, míg összefoglaló oldalunkon rövid áttekintést nyújtunk a műtétek előtti teendőkről. Amennyiben minden vizsgálat, altató orvosi konzílium rendben van, megtörténik a műtéti időpont véglegesítése. A bent fekvés során szükséges tárgyakról, ill. a befekvés, műtéti előkészítés menetéről az alábbiakban tájékoztatjuk, és minden részletre kiterjedő információs anyagokkal szolgálunk.

Műtét előtt

Gondolja át teendőit. Nem kell belegondolnia a kórházi hangulatba, a műtétbe, csak azokat a lépéseket gondolja át, amiket megérkezéséig és távozását követően szükséges megtennie.

Taxival érkezik vagy kísérő hozza? Mikor kell indulnia, hogy nyugodt tempóban, kényelmesen odaérjenek? Tudja pontosan, hova kell érkeznie – akár legyen Önnél ismertető? Kit kell keresni, kinél kell jelentkeznie? Felkészült a számla kiegyenlítésére?

Mire lesz szükség?

Hozza magával az okmányait, személyi igazolvány, TAJ kártyáját, és korábbi orvosi dokumentumait.

Kényelmes, könnyen fel-levehető és könnyen mosható öltözéket. Igény szerint saját pipere felszerelését. Olvasnivalót.

Bent fekvése alatt minden a műtéttel és a kezeléssel kapcsolatban közvetlenül szükséges ellátást megkap. Csak a saját különleges gyógyszereit, eszközeit – szemüveg stb. hozza magával!

Ne hozzon magával ékszert, felesleges, drága elektronikai eszközt, jelentős mennyiségű extra készpénzt.

Elbocsátáskor

Nem hagyott a szobában semmit? Minden szükséges dokumentumot átvett, és aláírt? Ki, hogyan segít a hazautazásban? Ki segít a csomagok szállításánál? Kapott-e kiváltandó recepteket? Kell-e gyógyszertárba menni? Hol van elérhető patika? Szükséges-e segítség a gyógyszer kiváltáshoz? Ki felügyel Önre otthon első éjszaka? Rendelkezésére állnak-e a kórház és az operáló orvos elérhetőségei?