Mi történik a kórházban?

A műtétet minden esetben jól felszerelt műtőben, intézményben végezzük, ahol a szükséges speciális műszerezettség és a műtét utáni biztonságos megfigyelés, kezelés biztosított.
A beavatkozás műtét típustól függően 1-4 óra közti időt vesz igénybe.

Az otthoni műtéti előkészület után a klinikára érkezéskor megtörténik az adategyeztetés, a személyre szóló dokumentumok kitöltése, számla rendezése, és a kórterem elfoglalása.

A beleegyező nyilatkozat aláírását, és a részletes fotódokumentációt követően, berajzoljuk a műtéti tervet.

A műtéti előkészítés során az asszisztenseink, ápolóink segédkeznek Önnek. Első lépés a személyes tárgyak levétele és biztonságba helyezése, mint pl. a szemüveg, kontaktlencse, ékszerek, piercingek, órák. Ezt követően a steril körülmények biztosítására sapkát, köpenyt, papucsot adnak a Önre. Közvetlenül a műtét kezdete előtt minden esetben nyugtató, fájdalomcsillapító koktélt kap. A gyógyszerek álmosító hatása miatt a műtőbe fekvőkocsin betoljuk.

A műtét kezdetén branült, egy vékony szilikon tűt szúrnak a karjába, amibe infúziót kötnek be. Az altatóorvos még egyszer ellenőrzi a gyógyszerérzékenységet és a korábbi betegségeket, elmondja Önnek, hogy mi fog történni, majd egy arcmaszkból oxigént kap, és elalszik.