Fiatalos, csillogó, üde tekintet

Szemhéjplasztika

A szem a lélek tükre, megfiatalításával tekintete, és az egész arc megszépül, belső kisugárzása életre kel.

A szemhéjplasztika a felső szemhéj megereszkedett, a szempillákra logó bőrfeleslegét távolítja el. Megszünteti az alsó szemhéj táskáit, duzzadt megjelenését. A modern szemhéjplasztika pedig már feltölti a szem alatti redőket, a kimélyült könnyárkot, és eltünteti a sötét karikákat.

A szem fiatalos, a tekintet üde, friss lesz. A hegeket mindkét szemhéjplasztika esetén rejtetten helyezzük el, szinte láthatatlanok lesznek, így a beavatkozás is észrevétlen marad.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Felső szemhéjplasztika

Felső szemhéjplasztika
Felső szemhéjplasztika

Felső szemhéjplasztika során eltávolítjuk a szempillákra lógó bőrfelesleget és a táskákat okozó zsírpárnákat. Igény szerint a kimélyült belső és külső területek korrekciója hialuronsav feltöltés, vagy saját zsír átültetés segítségével is megoldható egyúttal.

A szemhéjplasztika rövid, biztonságos műtét, ami egy észrevehetetlen, a szemhéj redőbe rejtett heggel jár.

A szemhéjplasztika során lehetőség van a szemöldök külső részének megemelésére, szemöldök plasztikára, ill. a belső, szemöldök ráncoló izmok gyengítésére, eltávolítására is.

A felső szemhéjplasztika eredménye

A műtét után azonnal látható eredmény látványosan nyílt, üde, fiatalos tekintetet jelent. A végleges állapot 3-4 hét után alakul ki, mindez szinte láthatatlan, hajszálvékony hegekkel.

A szemhéjplasztika utáni teendőkről, kellemetlenségekről, enyhe mellékhatásokról részletesen tájékoztatjuk pácienseinket. A leggyakoribb az első 4-5 napban a szemduzzanat és az enyhe fájdalom.

Legfontosabb tudnivalók röviden

 • műtét: 1 óra helyi érzéstelenítésben, 40 perc altatásban
 • klinikai tartózkodás: helyi érzéstelenítés 1-2 óra, altatás 24 óra
 • kötés: 7 napig vékony, steril ragasztócsíkok a felső szemhéjon
 • kötözés: 7 nap múlva
 • varratszedés: 7. napon
 • munkaképesség: ideálisan 1 hét, max. 2 hét után
 • sport, fitnesz, wellness: 3-4 hét után

A szemhéjplasztika menete és részletei

Alsó szemhéjplasztika

Alsó szemhéjplasztika
Alsó szemhéjplasztika

Alsó szemhéjplasztika során megszüntetjük a szem alatti táskákat, feltöltjük a szem alatti árkokat. Eltávolítjuk a táskásodást okozó zsírpárnákat és lógó bőrfelesleget. A gödröket kitöltjük a szem alatti zsírpárnák felvarrásával.

Igény szerint a beesett belső és külső területeket hyaluronsavas ráncfeltöltés, vagy saját zsír átültetés segítségével korrigálhatjuk. A szemhéjplasztika kombinálható középarc emeléssel, vagyis az orcák zsírpárnainak felvarrásával.

Az alsó szemhéjplasztika gyors, biztonságos műtét, ami egy észrevehetetlen, a szempillák alá rejtett heggel jár.

Az alsó szemhéjplasztika eredménye

A műtét után azonnal látható eredmény látványosan nyílt, üde, fiatalos tekintetet jelent. A végleges állapot 2-3 hónap után alakul ki, mindez szinte láthatatlan, hajszálvékony hegekkel közvetlenül a szempillák alatt.

A szemhéjplasztika utáni teendőkről, kellemetlenségekről, enyhe mellékhatásokról részletesen tájékoztatjuk pácienseinket. A leggyakoribb az első héten a szemduzzanat és a véraláfutás.

Legfontosabb tudnivalók röviden

 • műtét: 1,5-2 óra helyi érzéstelenítésben, 1-1,5 óra altatásban
 • klinikai tartózkodás: helyi érzéstelenítés 2-3 óra, altatás 24 óra
 • kötés: 7 napig vékony, steril ragasztócsíkok az alsó szemhéjon
 • kötözés: 7 nap múlva
 • varratszedés: 7. napon
 • munkaképesség: ideálisan 1 hét, max. 2 hét után
 • sport, fitnesz, wellness: 4-6 hét után

A szemhéjplasztika menete és részletei

Mikor javasolt szemhéjplasztika?

A szemhéjak, szemgödör változása az évek során a bőr megnyúlásához, a zsírpárnák előtüremkedéséhez és fogyásához, ill. a zsírpárnák melletti területek következményes kimélyüléséhez vezet.

Ezt a helyzetet kell minden esetben Önnel együtt megítélnünk – kérdés, hogy Önt mi zavarja konkrétan, és ennek megfelelően helyreállítani az egyes részeket, a szem környékét komplex egészként tekintve.

Vizsgálja meg arcát tükörben, vagy egy aktuális fényképen, akár telefonon, tableten.

Felső szemhéjplasztika javasolt,

 • ha szeretné eltüntetni a szem fölötti táskákat,
 • hogy újra fiatalos, vonzó tekintet kapjon,
 • könnyebbé váljon a sminkelés,
 • a belólógó szemhéj miatt erősen igénybe vett szem esetén,
 • ha a szemhéj könnyen összecsíphető két ujjal,
 • ha a bőrredő ráfekszik a szemhéjra, akár a szempillákig ér, vagy a szempillákra lóg,
 • ha duzzadtnak, zacskósnak találja szemhéjait,
 • vagy épp ellenkezőleg, a belső és külső oldalon a szemöldök alatt kimélyült a szemgödör.

Alsó szemhéjplasztika javasolt,

 • ha a szeme alatt táskák alakultak ki, ezek akár teltek, feszesek, vagy ritkábban „üresek”,
 • a könny meder jelentősen kimélyült, vagy a bőr kifejezetten redőződik.
 • újra üde, energikus tekintetre vágyik
 • nehézkes a sminkelés,
 • szeretnék saját szövetekkel megoldani a kimélyült szemgödör feltöltését

Szemhéjplasztika árak

Szemhéjplasztika árak
Szemhéjplasztika árak

Oldalainkon a szemhéjplasztika árak minden esetben tájékoztató jellegűek, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

A szemhéjplasztika árak széles skálán mozognak hazánkban. Szoros kapcsolatban állnak az egyéb műtétek díjaival, mint pl. arcplasztika ára, botox ára stb. Hasonlóképp meghatározza a szemhéjplasztika műtét árát az orvos képzettsége, specialitása, a kórház felszereltsége, háttere stb. Az egyéni adottságok pedig, minimálisan, de tovább befolyásolhatják az árlistában megadott szemhéjplasztika árakat. Mi minden esetben egyénre szabott szemhéjplasztika árral dolgozunk, amit csak konzultációt követően tudunk megállapítani.
Az egyszerűbb, bőr metszéssel és varrással elvégzett szemhéjplasztika ára alacsony, de elképzelhető, hogy hosszú távon lényegesen drágább lesz, ha ismételt beavatkozások szükségesek a műtét után. Épp ezért a magasabb szemhéjplasztika ár jelenthet
nagyobb biztonságot és kisebb ráfordítást, ha megelőzzük vele az ismételt műtéteket.
A beavatkozások nagysága, kiterjedtsége, hossza is befolyásolja a szemhéjplasztika árát. Bulyovszky doktornál a teljes, belső izom varratot, külső szemzug emelést (cicaszem, fox eye stb.) is tartalmazó szemhéjplasztika ára, a javasolt és szükséges beavatkozásokkal együtt magasabb lehet.

Tovább növelheti a szemhéjplasztika árát a páciens alkata által, a műtét során igényelt kiegészítő beavatkozások, mint pl. zsírsérv eltávolítás, külső szemzug felvarrás (cantopaxia, cantoplastica), szimmetrizáció stb.

A szemhéjplasztika ára alapvetően függ attól is, hogy a sokkal gyakoribb felső szemhéjplasztika, vagy a ritkábban végzett, és sokszor komolyabb, bonyolultabb alsó szemhéjplasztika a tervezett műtét. Az egyszerre elvégzett alsó és felső szemhéjplasztika ára kedvezményes.

A szemhéjplasztika ára nem tartalmazza olyan műtétek árait, amelyek elvégezhetők a szemhéjplasztikaval egyszerre, de nem közvetlenül ahhoz tartozó beavatkozások. Ilyen lehet pl. a sajátzsír átültetéses ráncfeltöltés, arcplasztika stb. aminek árából ilyenkor jelentős kedvezményben részesülhet a páciens, de a zsírtöltés, arcplasztika ára minden esetben a szemhéjplasztika ár mellett, attól függetlenül kerül meghatározásra.

Mi körültekintően dolgoztuk ki a saját szemhéjplasztika árainkat tekintettel a következőkre:
szemhéjplasztika specialista, a szemhéjplasztikák terén is kiemelkedő tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
általános sebész végzettséggel és kiemelkedő arc-nyak helyreállító műtéti tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
prémium minőségű, legmagasabb színvonalú biztonságot nyújtó, valódi kórházi háttér;
ennek megfelelően a szemhéjplasztika ára nagyjából 340.000 és 690.000 forint között alakul.

A hazai szemhéjplasztika árak jellemzően 300.000 és 1.000.000 forint közt mozognak.

A szemhéjplasztika árak helyi érzéstelenítésben végzett műtétre vonatkoznak, de természetesen rövid, felületes bódítás, altatás is kérhető.

A szemhéjplasztika árak az árfolyamok, ill. a körülmények függvényében változhatnak. Az árak minden esetben korrekciós, ill. rekonstrukciós műtétekre vonatkozó nettó árak.