Önbizalom, büszkeség, nőiesség

Mellkisebbítés

A női mell a szexualitás, a személyiség, az önbizalom megtestesülése, ezért segítünk Önnek kisebb, dekoratív keblek kialakításában.

A mellkisebbítés során természetes nagyságú és helyzetű melleket alkotunk, visszaadva azok ideális formáját. Mellei kisebbek, formásabbak, szimmetrikusabbak, míg dekoltázsa természetesen domborúbb lesz. Az eredmény azonnal látható és a beavatkozás után rövid, alig látható hegek maradnak a mell alsó, rejtett részén.

A mellkisebbítés a serdülőkor óta nagyobb, domború, vagy szoptatás után megnövekedett és megereszkedett, és az eleve eltérő nagyságú, aszimmetrikus melleket kisebbíti, szépíti, korrigálja.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Mellkisebbítés

Mellkisebbítés
Mellkisebbítés

Mellkisebbítés során a mellállomány alsó feléből egy részt eltávolítunk, hogy a kívánt kisebb mellet alakítsuk ki. Ezzel együtt magasabban rögzítjük a mellkason, hogy elérjük a korábbi, természetes állapotát. A mellszövetet alul összevarrjuk, megerősítjük, hogy megtartsa a kialakított helyzetét, formáját. A műtét a bimbóudvar körül és a mell alsó részén történik, ezért a hegek jól rejtve maradnak.

Kinek javasolt a mellkisebbítés?

Azon pácienseinknek, akiknek fáj a hátuk, a melltartó pántja vállukon bevág, kényelmetlen a melltartó kosara, vagy nehéz megfelelő méretet találni. Akiknek dús keble problémát jelent párkapcsolatban, sportban, úszásban, öltözködésben, és egyéb higiénés, egészségügyi panaszokat okoz.

A mellkisebbítés eredménye

A műtét után azonnal látható eredmény látványosan kisebb, kerekebb melleket jelent. A végleges állapot 2-3 hónap után alakul ki, mindez szinte láthatatlan, hajszálvékony hegekkel.

A mellkisebbítés utáni teendőkről, kellemetlenségekről, enyhe mellékhatásokról részletesen tájékoztatjuk pácienseinket. A leggyakoribb az első 4-5 napban a mell feszülés és a különböző erősségű fájdalom.

Legfontosabb tudnivalók röviden

  • műtét: 2-3 óra, altatás
  • klinikai tartózkodás: 24 óra
  • kötés: 7 napig bőrszínű, steril Omnistrip ragasztócsíkok, fedőkötés
  • kötözés: 24 óra (szükség esetén dréneltávolítás), 7, 14 nap múlva
  • varratszedés: nincs, szükség esetén 14-28. napon
  • munkaképesség: ideálisan 1 hét, max. 2 hét után
  • sport, fitnesz, wellness: 6-8 hét után

A mellkisebbítés menete és részletei

Milyen mellkisebbítés javasolt nekem?

Milyen mellkisebbítés javasolt nekem?
Milyen mellkisebbítés javasolt nekem?

A mellkisebbítés nagyon biztonságos műtét, a világon évente több százezren választják a szépülésnek ezt a módját. Mi minden esetben arra törekszünk, hogy Ön ne csak a legnagyobb kényelemben, de professzionális körülmények közt, a legnagyobb biztonságban tudhassa magát.

Az egyes mellkisebbítés típusok eltérő hegekkel járnak, és különböző mellformák alakíthatók ki, ezért javasolt ezekről előre tájékozódnia. Természetesen dönteni a konzultáció során az orvossal közösen fog.

Bimbóudvar körüli heg

Lehetőség van a kerek hegből a műtét elvégzésére, ha a mell nem túlságosan nagy, és leginkább, ha a mell nem ereszkedett meg jelentősen, vagyis a mellbimbót nem szükséges a bimbóudvar átmérőjénél magasabbra helyezni. Ez a heg mindig a mellkisebbítés velejárója, mivel a bimbóudvar helyét a kisebb és magasabban elhelyezett mellhez kell igazítani.

Ez az eljárás – periareolaris mellkisebbítés – mindig kerekebbé, laposabbá alakítja a melleket.

Kulcslyuk heg

A kerek heget szükséges kiegészíteni, ha a bimbót magasabbra kell emelni, mint a bimbóudvar átmérője, és a mellből annak legalább egyharmadát el kell távolítani. Akkor is, ha a mell megereszkedése nem jelentős – a bimbóudvar nincs teljesen a mellredő alatt.

A kulcslyuk heg, a bimbóudvar körüli heg kiegészítve egy függőleges metszéssel a bimbóudvar alatt.

Ez a vertikális mellkisebbítés lényegesen szabadabban formázza a mellet, jobban növeli az elődomborodását.

Horgony metszés

A kulcslyuk heget kiegészítjük egy ívelt heggel a mell alatti redőben.

Ebből szinte tetszőlegesen átformázható a mell, bármilyen forma, elődomborodás kialakítható, és bármekkora kimetszés kivitelezhető.

A horgony metszés – forított-T mellkisebbítés – hátránya a több heg, és a műtétek után gyakrabban jelentkező alsó sebproblémák és -szivárgás.

Mellkisebbítés árak

Mellkisebbítés árak
Mellkisebbítés árak

Mellkisebbítés áraink minden esetben tájékoztató jellegűek, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

A mellkisebbítés árak széles skálán mozognak hazánkban. Szoros kapcsolatban állnak az egyéb műtétek díjaival, mint pl. mellnagyobbítás ára, zsírleszívás ára stb. Hasonlóképp meghatározza a mellkisebbítés műtét árát az orvos képzettsége, specialitása, a kórház felszereltsége, háttere stb. Az egyéni adottságok pedig, minimálisan, de tovább befolyásolhatják az árlistában megadott mellkisebbítés árakat. Mi minden esetben egyénre szabott mellkisebbítés árral dolgozunk, amit csak konzultációt követően tudunk megállapítani.
A kisebb kimetszéssel és felvarrással elvégzett mellkisebbítés ára alacsony, de elképzelhető, hogy hosszú távon lényegesen drágább lesz, ha ismételt beavatkozások szükségesek a műtét után. Épp ezért a magasabb mellkisebbítés ár jelenthet nagyobb biztonságot és kisebb ráfordítást, ha megelőzzük vele az ismételt műtéteket.
A beavatkozások nagysága, kiterjedtsége, bonyolultsága is befolyásolja a mellkisebbítés árát. Bulyovszky doktornál a teljes, belső lebenyplasztikát is tartalmazó mellkisebbítés ára, a javasolt és szükséges beavatkozással együtt magasabb lehet.

Tovább növelheti a mellkisebbítés árát a páciens alkata által, a műtét során igényelt kiegészítő beavatkozások, mint pl. zsírleszívás, szimmetrizáció, szövettan, implantátum beültetés stb.

Mi körültekintően dolgoztuk ki a saját mellkisebbítés árainkat tekintettel a következőkre:
mellkisebbítés specialista, a mellkisebbítések terén is kiemelkedő tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
általános sebész végzettséggel és kiemelkedő mell helyreállító, és melldaganat műtéti tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
prémium minőségű, legmagasabb színvonalú biztonságot nyújtó, valódi kórházi háttér;
ennek megfelelően a mellkisebbítés ára nagyjából 990.000 és 1.390.000 forint között alakul.

Járulékos költség lehet a speciális, műtét utáni melltartó, aminek költsége 19-32.000 Ft, de higiénés szempontból javasolt egy második beszerzése is.

A hazai mellkisebbítés árak jellemzően 900.000 és 2.000.000 forint közt mozognak.

A mellkisebbítés árak az árfolyamok, ill. a körülmények függvényében változhatnak. Az árak minden esetben korrekciós, ill. rekonstrukciós műtétekre vonatkozó nettó árak.