Önbizalom, büszkeség, nőiesség

Mellfelvarrás

A női mell a szexualitás, a személyiség, az önbizalom megtestesülése, ezért segítünk Önnek teltebb, dekoratív keblek kialakításában.

A mellfelvarrás során természetes helyzetű, nagyságú melleket alkotunk, visszaadva azok ideális formáját. Mellei kerekebbek, feszesebbek, szimmetrikusabbak, míg dekoltázsa telt, domború lesz. A mellfelvarrás eredménye azonnal látható és a műtét után rövid, alig látható hegek maradnak.

A mellfelvarrás a serdülőkor alatt, a szoptatás után ellapult, és megereszkedett, vagy idősebb korban meglazult, esetleg eleve jelentősen eltérő nagyságú, aszimmetrikus melleket korrigálja, szépíti.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás
Mellfelvarrás

Mellfelvarrás során a mellállományt visszahelyezzük magasabbra a mellkason, és ott rögzítjük, hogy elérjük a korábbi, természetesen feszes, fiatalosan elődomborodó alakját.

A mellszövetet alul összevarrjuk, megerősítjük, amivel biztosítjuk, hogy megtartsa a kialakított helyzetét, formáját. A műtét a bimbóudvar körül és esetleg a mell alsó részén történik, ezért a hegek jól rejtve maradnak.

Kinek javasolt a mellfelvarrás?

Azon pácienseinknek, akiknek kényelmetlen a melltartó kosara, vagy nehéz megfelelő méretet találni. Akik szégyenlősekké váltak, és ezért problémát jelent párkeresésben, sportban, úszásban, öltözködésben, és egyéb higiénés, egészségügyi panaszokat okoz.

A mellfelvarrás eredménye

A műtét után azonnal látható eredmény látványosan kerekebb, teltebb melleket jelent. A végleges állapot 2-3 hónap után alakul ki, mindez szinte láthatatlan, hajszálvékony hegekkel.

A mellfelvarrás utáni teendőkről, kellemetlenségekről, enyhe mellékhatásokról részletesen tájékoztatjuk pácienseinket. A leggyakoribb az első 4-5 napban a mell feszülés és a különböző erősségű fájdalom.

Legfontosabb tudnivalók röviden

  • műtét: 1-3 óra, altatás
  • klinikai tartózkodás: 24 óra
  • kötés: 7 napig bőrszínű, steril Omnistrip ragasztócsíkok, fedőkötés
  • kötözés: 24 óra (szükség esetén dréneltávolítás), 7, 14 nap múlva
  • varratszedés: nincs, szükség esetén 14-28. napon
  • munkaképesség: ideálisan 1 hét, max. 2 hét után
  • sport, fitnesz, wellness: 6-8 hét után

A melfelvarrás menete és részletei

Melyik mellfelvarrás jó nekem?

Melyik mellfelvarrás jó nekem?
Melyik mellfelvarrás jó nekem?

A mellfelvarrás nagyon biztonságos műtét, a világon évente több százezren választják a szépülésnek ezt a módját. Mi minden esetben arra törekszünk, hogy Ön ne csak a legnagyobb kényelemben, de professzionális körülmények közt, a legnagyobb biztonságban tudhassa magát.

Az egyes mellfelvarrás típusok eltérő hegekkel járnak, és különböző mellformák alakíthatók ki, ezért javasolt ezekről előre tájékozódnia. Természetesen dönteni a konzultáció során az orvossal közösen fog.

Bimbóudvar körüli heg

Lehetőség van a kerek hegből a műtét elvégzésére, ha a mell nem ereszkedett meg jelentősen, vagyis a mellbimbót nem szükséges a bimbóudvar átmérőjénél magasabbra helyezni. Ez a heg mindig a mellfelvarrás velejárója, mivel a bimbóudvar helyét az új formájú és magasabban elhelyezett mellhez kell igazítani, tehát feljebb kell varrni.

Ez az eljárás – a periareolaris mellfelvarrás – mindig kerekebbé, laposabbá alakítja a melleket.

Kulcslyuk heg

A kerek heget szükséges kiegészíteni, ha a bimbót magasabbra kell emelni, mint a bimbóudvar átmérője. Akkor is, ha a mell kissé széles és lapos, de a mell megereszkedése nem jelentős – a bimbóudvar nincs teljesen a mellredő alatt.

A kulcslyuk heg, a bimbóudvar körüli heg kiegészítve egy függőleges metszéssel a bimbóudvar alatt.

Ez a vertikális mellfelvarrás lényegesen szabadabban formázza a mellet, jobban növeli az elődomborodását.

A horgony metszés

A kulcslyuk heget kiegészítjük egy ívelt heggel a mell alatti redőben.

Ebből szinte tetszőlegesen átformázható a mell, bármilyen forma, elődomborodás kialakítható, és bármekkora felvarrás kivitelezhető.

A horgony metszés – fordított-T mellfelvarrás – hátránya a több heg, és a műtétek után gyakrabban jelentkező alsó sebproblémák és -szivárgás.

Mellfelvarrás árak

Mellfelvarrás árak
Mellfelvarrás árak

Oldalainkon a mellfelvarrás árak minden esetben tájékoztató jellegűek, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

A mellfelvarrás árak széles skálán mozognak hazánkban. Szoros kapcsolatban állnak az egyéb műtétek díjaival, mint pl. mellnagyobbítás ára, zsírleszívás ára stb. Hasonlóképp meghatározza a mellfelvarrás műtét árát az orvos képzettsége, specialitása, a kórház felszereltsége, háttere stb. Az egyéni adottságok pedig, minimálisan, de tovább befolyásolhatják az árlistában megadott mellfelvarrás árakat. Mi minden esetben egyénre szabott mellfelvarrás árral dolgozunk, amit csak konzultációt követően tudunk megállapítani.
Az egyszerűbb, bőr metszéssel és varrással elvégzett mellfelvarrás ára alacsony, de elképzelhető, hogy hosszú távon lényegesen drágább lesz, ha ismételt beavatkozások szükségesek a műtét után. Épp ezért a magasabb mellfelvarrás ár jelenthet nagyobb biztonságot és kisebb ráfordítást, ha megelőzzük vele az ismételt műtéteket.
A beavatkozások nagysága, kiterjedtsége, hossza is befolyásolja a mellfelvarrás árát. Bulyovszky doktornál a teljes, belső lebenyplasztikát is tartalmazó mellfelvarrás ára, a javasolt és szükséges beavatkozással együtt magasabb lehet.

Tovább növelheti a mellfelvarrás árát a páciens alkata által, a műtét során igényelt kiegészítő beavatkozások, mint pl. zsírleszívás, szimmetrizáció, szövettan, implantátum beültetés stb.

A mellfelvarrás ára nem tartalmazza olyan műtétek árait, amelyek elvégezhetők a mellfelvarrással egyszerre, de nem közvetlenül ahhoz tartozó beavatkozások. Ilyen lehet pl. a saját zsíros mellnagyobbítás, aminek árából ilyenkor jelentős kedvezményben részesülhet a páciens, de a mellnagyobbítás ára minden esetben a mellfelvarrás ár mellett, attól függetlenül kerül meghatározásra.

Mi körültekintően dolgoztuk ki a saját mellfelvarrás árainkat tekintettel a következőkre:
mellfelvarrás specialista, a mellfelvarrások terén is kiemelkedő tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
általános sebész végzettséggel és kiemelkedő mell helyreállító, és melldaganat műtéti tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész;
prémium minőségű, legmagasabb színvonalú biztonságot nyújtó, valódi kórházi háttér;
ennek megfelelően a mellfelvarrás ára nagyjából 900.000 és 1.300.000 forint között alakul.

Járulékos költség lehet a speciális, műtét utáni melltartó, aminek költsége 19-32.000 Ft, de higiénés szempontból javasolt egy második beszerzése is.

A hazai mellfelvarrás árak jellemzően 800.000 és 1.900.000 forint közt mozognak.

A mellfelvarrás árak az árfolyamok, ill. a körülmények függvényében változhatnak. Az árak minden esetben korrekciós, ill. rekonstrukciós műtétekre vonatkozó nettó árak.