Önbizalom, büszkeség, nőiesség

Mellfelvarrás

A női mell a szexualitás, a személyiség, az önbizalom megtestesülése, ezért segítünk Önnek teltebb, dekoratív keblek kialakításában.

A mellfelvarrás során természetes helyzetű, nagyságú melleket alkotunk, visszaadva azok ideális formáját. Mellei kerekebbek, feszesebbek, szimmetrikusabbak, míg dekoltázsa telt, domború lesz. A mellfelvarrás eredménye azonnal látható és a műtét után rövid, alig látható hegek maradnak.

A mellfelvarrás a serdülőkor alatt, a szoptatás után ellapult, és megereszkedett, vagy idősebb korban meglazult, esetleg eleve jelentősen eltérő nagyságú, aszimmetrikus melleket korrigálja, szépíti.

Felkészült a változásra?

Hívjon (+36) 30 299 1122– vagy – Jelentkezzen online

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás
Mellfelvarrás

Mellfelvarrás során a mellállományt visszahelyezzük magasabbra a mellkason, és ott rögzítjük, hogy elérjük a korábbi, természetesen feszes, fiatalosan elődomborodó alakját.

A mellszövetet alul összevarrjuk, megerősítjük, amivel biztosítjuk, hogy megtartsa a kialakított helyzetét, formáját. A műtét a bimbóudvar körül és esetleg a mell alsó részén történik, ezért a hegek jól rejtve maradnak.

Kinek javasolt a mellfelvarrás?

Azon pácienseinknek, akiknek kényelmetlen a melltartó kosara, vagy nehéz megfelelő méretet találni. Akik szégyenlősekké váltak, és ezért problémát jelent párkeresésben, sportban, úszásban, öltözködésben, és egyéb higiénés, egészségügyi panaszokat okoz.

A mellfelvarrás eredménye

A műtét után azonnal látható eredmény látványosan kerekebb, teltebb melleket jelent. A végleges állapot 2-3 hónap után alakul ki, mindez szinte láthatatlan, hajszálvékony hegekkel.

A mellfelvarrás utáni teendőkről, kellemetlenségekről, enyhe mellékhatásokról részletesen tájékoztatjuk pácienseinket. A leggyakoribb az első 4-5 napban a mell feszülés és a különböző erősségű fájdalom.

Legfontosabb tudnivalók röviden

  • műtét: 1-3 óra, altatás
  • klinikai tartózkodás: 24 óra
  • kötés: 7 napig bőrszínű, steril Omnistrip ragasztócsíkok, fedőkötés
  • kötözés: 24 óra (szükség esetén dréneltávolítás), 7, 14 nap múlva
  • varratszedés: nincs, szükség esetén 14-28. napon
  • munkaképesség: ideálisan 1 hét, max. 2 hét után
  • sport, fitnesz, wellness: 6-8 hét után

A melfelvarrás menete és részletei

Melyik mellfelvarrás jó nekem?

Melyik mellfelvarrás jó nekem?
Melyik mellfelvarrás jó nekem?

A mellfelvarrás nagyon biztonságos műtét, a világon évente több százezren választják a szépülésnek ezt a módját. Mi minden esetben arra törekszünk, hogy Ön ne csak a legnagyobb kényelemben, de professzionális körülmények közt, a legnagyobb biztonságban tudhassa magát.

Az egyes mellfelvarrás típusok eltérő hegekkel járnak, és különböző mellformák alakíthatók ki, ezért javasolt ezekről előre tájékozódnia. Természetesen dönteni a konzultáció során az orvossal közösen fog.

Bimbóudvar körüli heg

Lehetőség van a kerek hegből a műtét elvégzésére, ha a mell nem ereszkedett meg jelentősen, vagyis a mellbimbót nem szükséges a bimbóudvar átmérőjénél magasabbra helyezni. Ez a heg mindig a mellfelvarrás velejárója, mivel a bimbóudvar helyét az új formájú és magasabban elhelyezett mellhez kell igazítani, tehát feljebb kell varrni.

Ez az eljárás – a periareolaris mellfelvarrás – mindig kerekebbé, laposabbá alakítja a melleket.

Kulcslyuk heg

A kerek heget szükséges kiegészíteni, ha a bimbót magasabbra kell emelni, mint a bimbóudvar átmérője. Akkor is, ha a mell kissé széles és lapos, de a mell megereszkedése nem jelentős – a bimbóudvar nincs teljesen a mellredő alatt.

A kulcslyuk heg, a bimbóudvar körüli heg kiegészítve egy függőleges metszéssel a bimbóudvar alatt.

Ez a vertikális mellfelvarrás lényegesen szabadabban formázza a mellet, jobban növeli az elődomborodását.

A horgony metszés

A kulcslyuk heget kiegészítjük egy ívelt heggel a mell alatti redőben.

Ebből szinte tetszőlegesen átformázható a mell, bármilyen forma, elődomborodás kialakítható, és bármekkora felvarrás kivitelezhető.

A horgony metszés – fordított-T mellfelvarrás – hátránya a több heg, és a műtétek után gyakrabban jelentkező alsó sebproblémák és -szivárgás.

Mellfelvarrás árak

Mellfelvarrás árak
Mellfelvarrás árak

Oldalainkon a mellfelvarrás árak minden esetben tájékoztató jellegűek, részletes árajánlattal csak a páciens állapotának és igényeinek pontos ismeretében készített műtéti terv birtokában szolgálhatunk.

A mellfelvarrás árak széles határok között mozognak, mivel a műtét egy egyszerűbb, rövidebb beavatkozás is lehet, de nehezebb, bonyolultabb esetben jóval nagyobb odafigyelést és lényegesen több időt igényel.

Járulékos költség lehet a speciális, műtét utáni melltartó, aminek költsége 19-32.000 Ft, de higiénés szempontból javasolt egy második beszerzése is.

A mellfelvarrás árak az árfolyamok, ill. a körülmények függvényében változhatnak. Az árak minden esetben korrekciós, ill. rekonstrukciós műtétekre vonatkozó nettó árak.