Szálbehúzás, thread lifting

Thread liftin - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A thread lifting, mint a Silhouette Lift, Duo Long Lift, Silhouette Soft ® és FTC biztonságos, a világon igen nagy számban végzett beavatkozások. Mivel több különböző eljárástípus között kell megtalálni az Ön igényeinek legalkalmasabbat, javasolt fokozott körültekintéssel kiválasztani a megfelelő eljárást.

A thread lifting beavatkozást minden esetben jól felszerelt kezelőben, műtőben végezzük, ahol a szükséges sterilitás és a műtét utáni megfigyelés biztosított. A műtét típustól függően 0,5-1,5 órát vesz igénybe.

A Silhouette Soft ® és a hasonló thread lifting kezelés gyorsan, egyszerűen kivitelezhető, nagyon biztonságos kozmetológiai kezelések, ezekről részletesen lejjebb tájékozódhat.

 

A thread lifting kezelésekről röviden

 

Vizsgálatok, tudnivalók Silhouette Lift ® előtt

  • Plasztikai sebészeti konzultáció
  • Műtéthez szükséges – vér laborvizsgálatok
  • Altatáshoz szükséges – altatóorvosi vizsgálat, EKG, mellkas röntgen
  • Műtét előtt közvetlenül – alapos fertőtlenítő arc és hajmosás
  • Silhouette Soft és bioszálbehúzás esetén a részletes konzultáció elegendő

A Silhouette Lift ®, mivel egy kis műtéti beavatkozás, némi előkészületet, ill. műtéti előkészítést igényel. Mivel a műtét gyors, biztonságosan kivitelezhető, ezért szövődmények extrém ritkán jelentkeznek.

A Silhouette Lift ® és Duo Long Lift thread lifting

Az otthoni műtéti készülődés után, mint pl. hajmosás, műtéthez szükséges kellékek bekészítése, a klinikára, rendelőbe érkezéskor megtörténik az adategyeztetés, a személyre szóló dokumentumok kitöltése, kórterem elfoglalása.

A beleegyező nyilatkozatok aláírását, és a részletes fotódokumentációt követően, asszisztenseink segédkeznek a szemüveg, kontaktlencse, ékszerek, piercingek, órák levételében és biztonságba helyezésében, ezután sapkát, köpenyt, papucsot adnak a páciensre. Az előkészületek után nyugtató, fájdalomcsillapító koktélt adunk, és betoljuk a műtőbe.

Kezdődik a Silhouette thread lifting műtét

A műtét kezdetén a gyógyszerek miatt álmosság keríti hatalmába. Az orvos az arcát fertőtlenítő oldattal többször lemossa, és steril lepedőkkel letakarja.

A következő érzéstelenítő injekciók alig zavaróak, és rövid idejűek, az egyik oldalon a halántékra és az arc 4 pontjára adunk. A kezdés előtt mindig ellenőrizzük a terület, az arc érzéketlenségét, így fájdalmat a bemetszést követően nem érezhet, csak ha a műtét kiterjesztésére van szükség.

Thread lifting - Silhouette lift - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A Silhouette Lift thread lifting arcplasztika heg nélkül – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

A halántékon, a fül fölött és a hajhatár mögött 5-5 cm-rel, 2-3 cm-es metszést ejtünk. Innen a bőr alatt 4 hosszú fonalat vezetünk le az alsó pontokra egyenes tűk segítségével. Amikor az összes fonalat behelyeztük, felfelé meghúzzuk őket. A rajtuk lévő kúp formájú karmok beakadnak a bőrbe, és megemelik a toka, áll táskáit, az orcarészt, és kisimítják az orr-száj-áll redőket. A fonalakat a halántékon összecsomózzuk, így azok évekre felhúzva rögzítik a teljes arcot.

A Silhouette Lift fonal a sebészetben évtizedek óta használt varróanyag, a kúpok 1-2 év alatt teljesen felszívódnak, viszont addig sem irritálják a bőrt, mint a fogazott szálak. Pár nap alatt a fonalak körül heg alakul ki, így azok a kúpok felszívódása, vagyis 1-2 év után is megtartják az arcbőrt. Az arc állapotától, a páciens elvárásaitól függően az ajánlott legalább 4 pár.

A Duo Long thread lifting műtét

Az orvos az arcát fertőtlenítő oldattal többször lemossa, és steril lepedőkkel letakarja.

A következő érzéstelenítő injekciók alig zavaróak, és rövid idejűek, mindkét oldalon a homlokra, halántékra és az arc 2-4 pontjára adunk. A kezdés előtt mindig ellenőrizzük a terület, az arc érzéketlenségét, így a szúrásoknál fájdalmat nem érezhet.

A Duo Long Lift esetén nincs metszés, csak apró szúrások a homlokon, a halántékon a hajhatárnál, vagy a fül mögött. Innen a bőr alatt 2-4 pár hosszú, fogazott fonalat vezetünk le az alsó pontokra egyenes tűk segítségével.

Egy speciális műszer segítségével metszés nélkül levezetjük a fonalakat a mély rétegek alá, így a Silhouette lifthez hasonlóan tartós, és látványos hatást érünk el, heg nélkül.

Amikor az összes fonalat behelyeztük, meghúzzuk őket lefelé, az arcbőrt pedig felfelé. A rajtuk lévő karmok beakadnak a bőrbe, és megemelik a toka, áll táskáit, az orcarészt, és kisimítják az orr-száj-áll redőket. A fonalakat a halántékon összecsomózzuk, így azok évekre felhúzva rögzítik a teljes arcot.

A Duo Long Lift fonal a sebészetben évtizedek óta használt varróanyag, 1-2 év alatt teljesen felszívódik, viszont addig sem irritálja a bőrt, mint a nem felszívódó fogazott szálak. Pár nap alatt a fonalak körül heg alakul ki, így azok a fonalak felszívódása, vagyis 1-2 év után is jelentősen visszatartják az arcbőrt. Az arc állapotától, a páciens elvárásaitól függően az ajánlott legalább 4 pár.

Thread lifting kiegészítő kezelések

A Silhouette Lift ®, és Duo Long Lift thread lifting kiegészítésére javasolt homlokplasztika, alsó szemhéjplasztika, felső szemhéjplasztika, tokaplasztika, toka zsírleszívás lézerrel, vagy PAL zsírleszívás, ráncfeltöltés saját zsírral, vagy hialuronsav injekció halánték fiatalításra, orca feltöltésre, szem alatti árok feltöltésre, ajak vastagításra.

A Silhouette Soft ® thread lifting

A beavatkozást kiemelt kezelőben végezzük, ahol a megfelelő sterilitás biztosítható. A kezelés a szálak számától függően 30-60 perc közti időt vesz igénybe.

A klinikára érkezéskor megtörténik az adategyeztetés, a személyre szóló dokumentumok kitöltése, a beleegyező nyilatkozat aláírása és a részletes fotó dokumentáció. Igény szerint nyugtató, fájdalomcsillapító előkészítés kérhető. Elfoglalja kényelmes helyét a kezelőszékben, majd arcát fertőtlenítő oldattal lemossuk.

Thread lifting - Silhouette Soft - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A Silhouette Soft thread lifting heg nélkül ad mini arcplasztika hatást – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

A Silhouette Soft ® thread lifting során a 3-6 fonalat hajszálvékony tűkkel nagyjából az orr-fül közti vonal mentén beszúrva felfelé, és lefelé átvezetjük, majd meghúzzuk. Így fonalakon elhelyezett kúpok a bőrt összehúzzák. Az arcbőr feszes és telt lesz, és az marad a fonalak és a kúpok felszívódásáig, vagyis 1-2 évig.

A Silhouette Soft felszívódó sebészi fonal és a bőrt tartó kúpok 1-2 év alatt teljesen felszívódnak, viszont addig sem irritálják a bőrt, mint a fogazott szálak. A soft szálak hatása eltérő a lift szálakétól, arc emelést nem, de összehúzást, zömítést el lehet velük elérni.

Soft thread lifting, FTC, V-line

A beavatkozást kezelőben végezzük. A kezelés a szálak számától függően 30-60 perc.

A klinikára érkezéskor megtörténik az adategyeztetés, a személyre szóló dokumentumok kitöltése, a beleegyező nyilatkozat aláírása és a részletes fotó dokumentáció. Fájdalomcsillapító előkészítés nem szükséges. Elfoglalja kényelmes helyét a kezelőszékben, majd arcát fertőtlenítő oldattal lemossuk.

Thread lifting - soft thread - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A thread lifting után a bőr fiatal, telt lesz – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

A bioszálas thread lifting során nagyon vékony injekciós injekciós tűkkel az arc bőrbe bevezetjük a bőrbarát bioszálakat. A tűt kihúzva a fonalak az oldalukon lévő szálkákkal megkapaszkodva bent maradnak a bőrben.

A thread lifting fonalak számos sebészeti szakterületen évtizedek óta problémamentesen használt varróanyagok, és kb. 1 év alatt felszívódnak. A fonalak 1-2 hét alatt nagy mennyiségű vizet szívnak magukba így az arcbőr teltebb, feszesebb lesz, a fonalak körül hegesedés alakul ki, ami az ftc kezelés után hosszútávú teltséget okoz és a folyamat egészének köszönhetően az alsó részek megemelkedhetnek.

A bioszálas thread lifting hatása eltérő a lift és soft szálakétól, arcemelést, összehúzást, zömítést nem lehet velük elérni. Biztonságosak, mivel allergiát nem észleltek velük kapcsolatban, és 1-2 év alatt teljesen felszívódnak.