Fenékplasztika, combplasztika, karplasztika

Combplasztika - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A fenékplasztika, combplasztika, karplasztika műtétek biztonságos, a világon széleskörűen alkalmazott bőrfelesleg eltávolító és alakformáló műtétek. Mivel több különböző eljárástípus között kell megtalálni az Ön igényeinek legalkalmasabbat, javasolt fokozott körültekintéssel kiválasztani a megfelelő eljárást.

A beavatkozást minden esetben jól felszerelt műtőben, intézményben végezzük, ahol a szükséges speciális műszerezettség és a műtét utáni megfigyelés biztosított. A műtét típustól függően 1-4 óra közti időt vesz igénybe.

 

A műtétekről röviden, tömören

 

Vizsgálatok és teendők a műtét előtt

  • Plasztikai sebészeti konzultáció
  • Műtéthez szükséges – altatóorvosi vizsgálat, laborvizsgálatok vér, vizelet, EKG, mellkas röntgen
  • Otthoni teendő – Javasolt előző este 18:00-kor véralvadásgátló injekció beadása.

A plasztikai műtét napján

Az otthoni műtéti készülődés után, mint pl. hajmosás, intim tisztálkodás, műtéthez szükséges kellékek bekészítése, a klinikára érkezéskor megtörténik az adategyeztetés, a személyre szóló dokumentumok kitöltése, kórterem elfoglalása.

A beleegyező nyilatkozatok aláírását, és a részletes fotó dokumentációt követően, az előkészítés során asszisztenseink segédkeznek a szemüveg, kontaktlencse, ékszerek, piercingek, órák levételében és biztonságba helyezésében, majd sapkát, köpenyt, papucsot adnak a páciensre. Speciális filctollal berajzoljuk a műtéti tervet.

Kezdődik az alakformálás

Az előkészületek után nyugtató, fájdalomcsillapító koktélt adunk, és betoljuk a műtőbe. A műtét kezdetén a gyógyszerek miatt álmosság keríti hatalmába. Az altatáshoz egy arcmaszkból oxigént kap, és elalszik. Spinál, vagy gerinc érzéstelenítéshez, comb, és fenékplasztika esetén az altatóorvos felülteti Önt, és kis érzéstelenítő injekciót ad. Helyi érzéstelenítés esetén az operáló orvos a hasat fertőtlenítő oldattal többször lemossa, és ezután steril lepedőkkel körbetakarja úgy, hogy Öntől eltakarja. Apró érzéstelenítő injekciók következnek, amik picit csípnek. A műtét kezdete előtt mindig ellenőrizzük a terület érzéketlenségét. Ha bármikor a műtét során szúrásszerű fájdalmat érez, kis injekciót adunk ismét.

Fenékplasztika

Popsi plasztika fenék implantátum beültetéssel

A fenék implantátum beültetéséhez szükséges metszést rejtetten, a függőleges redőbe kerül. Ezt követően mindkét oldalon szétválasztjuk a popsi izmokat, a fenék implantátum részére üregeket képzünk, akárcsak mellnagyobbítás során. Mindkét oldalon ebbe az üregbe kerül behelyezésre a speciális, szilikon fenék implantátum. Két vékony dréncsövet hagyunk bent.

Fenékplasztika - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

Fenék implantátum behelyezés, feszes, kerek popsi – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

 

Fenékplasztika saját zsírral történő feltöltéssel

Első lépéseként zsírleszívással eltávolítjuk a zsírszövetet, ezáltal az leszívott területek alakformálására is sor kerül – has, derék, csípő stb. A leszívott zsírt speciális tisztító eljárást követően apró injekciószúrásokkal, a fenékbe juttatjuk különböző mélységben, hogy egyenletes eloszlást és szép, tartós eredményt biztosítsunk. A beavatkozást minden testtájékon apró szúrásokból végezzük, nagy, látható hegek nélkül.

Fenékplasztika saját zsírral - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

Fenékplasztika saját zsírral, természetes hatás – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

 

Fenékplasztika felvarrással

A hagyományos fenékplasztika esetén a popsi alatti redőben ejtett metszésből a fenék bőrét felemeljük, és a felesleget eltávolítjuk. Újabb, modernebb technika a fenék emelés – lifting – esetén a metszés a popsi felső ívén, az alsónemű vonalában halad. A felső részeken a kötőszövetet meghagyjuk, ezzel a fenék „tetejének” kifejezett domborúságot adunk. A laza bőrt felhúzva kerek, feszes formát képzünk, és az alsó lógást is megszüntetjük. Szükség esetén két vékony dréncsövet hagyunk bent rövid időre, hogy a felesleges váladékot kivezesse.

Modern fenékplasztika - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

Modern és hagyományos fenékplasztika – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

 

Fenékplasztika zsírleszívás segítségével

PAL zsírleszívás, vagy lézeres is alkalmazható. Az alsó, oldalsó részeken jelentkező felesleget eltávolítjuk, de ez fokozott körültekintést igényel, hogy a kötőszövet megtámasztásában, kifeszítésében részt vevő zsírsejteket megtartsuk. A fenék zsírszívást ezért csak feszes bőr, kötőszövet esetén ajánlott elvégezni, egyébként a fenti eljárások, vagy azok kombinációja javasolt.

Fenékplasztika zsírleszívás - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

Fenékplasztika zsírleszívás segítségével – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

 

Combplasztika

A metszést minden esetben rejtetten a combhajlatban, az alsónemű által takart területen ejtjük. A heg hosszát, és a kiegészítő függőleges heget a páciens alkata, a lágyék-comb formája és az egyéni kívánalmak alapján kiválasztott combplasztika műtét típus határozza meg. Szükség esetén kijelöljük a zsírleszívás területeit és intenzitását, és beadjuk a fájdalom- és vérzéscsillapító folyadékot a zsírszövetbe. Leszívjuk a kívánt mennyiséget a comb akár teljes területéről, bricseszről, popsi alatti területről, szeméremdombról.

Combplasztika - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

Combplasztika kívül-belül – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

Ezt követően a belső combról felválasztjuk a bőr alatti zsíros kötőszövetet. Ha szükséges a körkörösen laza bőr miatt a függőleges segédmetszéssel a comb kerületét is csökkentjük, feszesítjük. Megállapítjuk, és eltávolítjuk a felesleges szövetet. Végül dréncsöveket fektetünk a bőr alá, és a kötőszövetes lemezeket, valamint a bőrszéleket egymáshoz varrjuk plasztikai varrattal.

Karplasztika

A hónaljban rejtett haránt metszést ejtünk kevés bőr- és zsírfelesleg esetén. A lógó bőrt a hónalj felé húzva megfeszítjük, kisimítjuk, és plasztikai varrattal összezárjuk.

Karplasztika - dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

Karplasztika az integető izom ellen – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet

Nagyobb, ill. a felkar külső részein is jelentkező bőrfelesleg esetén kiegészítő metszésre van szükség, amit a kar hátsó-belső felszínén vezetünk. Szükség esetén szintén kiegészítő zsírleszívás végezhető. A bőrszéleket plasztikai varrattal zárjuk.

A fenékplasztika, kar-, és combplasztika után

A sebzárást követően felhelyezzük a ragasztócsíkokat, kötéseket, a speciális szorítóruhát, ill. fáslit. A kívánt eredmény eléréséhez, a szorítóruha viselése 4-8 hétig ajánlott. Visszahelyezzük kórtermébe. Közvetlenül a műtét után 2-24 órás megfigyelésen a klinikánkon tartózkodik. Ezt követően panaszmentesség esetén kísérővel távozhat. A műtét utáni teendőkről és mellékhatásokról tájékoztatjuk.