Mellplasztika árak

mellplasztika árak

Mellplasztika árak

A mellplasztika árak az egyik legfontosabb kérdés egy páciens számára. Senki sem ellensége a pénzének, ezért utána nézünk mi mennyibe kerül?

Egy dolgot ne felejtsünk! A legolcsóbb általában nem a legjobb – de a legdrágább sem mindig!

Miből áll össze egy mellplasztika ára?

  • konzultáció, kontrollok
  • tervezés, szervezés
  • műtéti team, asszisztensek
  • rendelő, műtő
  • mellimplantátum, stb.
  • műszerek

Minden mellplasztika lényege

A műtét lényege a páciens szépítése. Ehhez szükség van egy – vagy több – személyes konzultációra. Ez ideális esetben fél és egy óra tartamú. Bár az orvos ideje – speciális képzettségének és szakértelmének köszönhetően – drága, ez még nem lenne sok, de egy műtéthez hozzá tartozik a varratszedés, több kontroll, esetleg soron kívüli kötözések.

mellplasztika árak

Mellplasztika műtétnél is Ön van a középpotban – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

Emellett a saját vagy a bérelt rendelőt is fent kell tartani, ill. ki kell gazdálkodni a megtérülést.

A konzílium is egy csapat munkája, a recepciós, asszisztens, páciens menedzser mind az Ön szépüléséért, megelégedettségéért dolgozik.

Miután eldöntötte, hogy műtétet szeretne

A műtét szervezése is több órát igényel, mind az asszisztensek, mind az orvos részéről.

A mellplasztika velejárója: a mellimplantátum

A mellimplantátum nagyon sokféle lehet. Ez befolyásolja az árát is.

  • kerek, vagy csepp alakú
  • sima felszínű, érdesített (textúrált), vagy poliuretán hab bevonatú
  • általános, vagy élettartam garanciás
mellimplantátum

A megfelelő mellimplantátum Önnek – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A mellimplantátum árak 100-200.000 forint körül vannak mindenhol a világon. A legegyszerűbb – nem megbélyegezve a „legrosszabb” jelzővel, és kerek, sima felszínű, általános garanciával rendelkező mellimplantátum már 100.000 Ft alatt beszerezhető. A bonyolultabb gyártástechnológiát igénylő csepp alakú, textúrált, vagy poliuretán hab bevonatú implantátumok akár több, mint 100.000 forinttal többe is kerülhetnek. Ebben az árban az élettartam garancia már benne foglaltatik. De a minőségibb mellimplantátum árát a kifejlesztés és főleg a drága biztonságossági és klinikai vizsgálatok költségei is növelik.

A mellnagyobbítás színvonalas műtőt igényel

A saját műtő hihetetlenül nagy befektetés a szigorú egészségügyi feltételek miatt, de a fenntartása még nagyobb energiát igényel. Ezért bérel szinte kivétel nélkül mindenki műtőt, és ezért egyre gyakoribbak a csoport praxisok.

Egy műtő bérlése egy műtétre több százezer forint, a műtét második legnagyobb részét teszi ki.

mellplasztika árak

Mellnagyobbítés igényes, jól felszerelt műtőben – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A „lakás műtők” az igények emelkedésével, és az előírások szigorodásával kiszorulnak. Minden műtét nagyfokú sterilitást igényel, de az implantátum beültetés miatt a mellplasztika csak igényesen kialakított, professzionális műtőben javasolt.

A műtét után

Közvetlenül a műtét utáni éjszaka is különböző minőségű ellátást takar. Az igényesebb, és főleg a nagyobb biztonságot jelentő háttér jelentős költségekkel jár, de a biztonságot nem lehet megfizetni…

mellplasztika után

Biztonságban a mellplasztika műtét után – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

A varratszedés, kontrollok szintén többszöri személyes találkozót jelent az orvossal. Ezeket általában tartalmazza a mellplasztika ára, de a vonzó alacsony díjak esetén érdemes rákérdezni, mert sokszor külön felszámolják.

Az orvosi információ és a marketing

Az orvosi tevékenységet nem lenne szabad reklámozni, csak információt nyújtani róla. A magánorvosi tevékenység persze több szempontból is kivételes.

Valahogy el kell juttatni az információt Önhöz, és hogy ez sok emberhez eljusson, magas minőségben, az már jelentős anyagi ráfordítást igényel.

mellplasztika árak

Személyre szabott információ – dr. Bulyovszky István, PERFECT YOU Plasztikai Sebészet Budapest

És természetesen az árakat a piac is befolyásolja, a felkapottabb helyszín, a felfokozott kereslet magasabb árakhoz vezet.

És nem utolsó sorban az orvos személye, képzettsége

A plasztikai sebész képzés ma a világon az Egyesült Államokban a legsokrétűbb és leghosszabb, de hazánkban is legalább 16 évet kell tanulnia a plasztikai sebésznek, amiből az egyetem utáni szakképzés 10 év.

És a drágább évek csak ezután jönnek, aki up-to-date akar lenni a legjobb, legújabb technikákkal a plasztikai sebészet terén, annak több százezer forintos nemzetközi kongresszusokon és képzéseken kell részt venni, évente akár többször is. Csak így érhető el, hogy a páciens – Ön – a legjobb ellátást kapja, a legnagyobb biztonságban.